
Ingrediente:
ouă de găină – 1 buc.;
sare – un vârf de cuțit;
zahăr – 50 g;
dulceață – 2 linguri. l.;
unt – 90 g;
griș – 1 linguriță;
lapte – 50 ml;
făină – 250 g;
zahăr vanilat – 1 linguriță;
praf de copt – 1 linguriță.
Mod de preparare:
Într-un bol, combinați ouăle cu vanilia și zahărul obișnuit, bateți până se dizolvă granulele.
Apoi, adăugați sare în amestecul de ouă, adăugați untul și amestecați bine.
După ce obțineți un terci din ouă și unt, turnați laptele în amestec, continuați să bateți până la omogenizare.
Cerneți făina combinată cu praful de copt în masă, frământați un aluat elastic, nelipicios.
Încorporați grișul în gem și amestecați ingredientele.
Întindeți aluatul într-un strat cu grosimea de 1-2 mm. Decupați din aluat pătrate cu dimensiunea de 5×5 cm.
Așezați o margine a fiecărui pătrat pe marginea opusă, formând triunghiuri.
Aducem cele două colțuri cele mai îndepărtate ale triunghiului împreună, formând ceva asemănător unei petale.

Așezați toate bucățile pe o foaie de hârtie de copt.
Puneți dulceața în centrul fiecărei petale.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Coaceți fursecurile timp de maximum 20 de minute.

Nu uita să presari fursecurile cu zahăr pudră.
Dulceața de mere sau de caise este perfectă pentru această rețetă.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/pechyvo-z-nachynkoyu-iz-prostyh-produktiv/












