Ingrediente:
- Făină – 250 g;
- Zahăr pudră – 2 linguri;
- Praf de copt – 8 g;
- Unt rece – 100 g;
- Extract de vanilie;
- Sare – un vârf de cuțit;
- Iaurt – 125 g.
umplutură:
- Orice dulceață – 70 g;
- Nuci – 40 g.
Mod de preparare:
Dați untul pe răzătoare grosieră în făină cu praf de copt, adăugați iaurt, sare, zahăr și extract de vanilie în amestec.
Frământați un aluat moale, elastic și nelipicios și formați rapid o chiflă.
Măcinați nucile și amestecați-le cu dulceața. Întindeți aluatul într-un strat de 5-7 mm grosime și împărțiți-l în dreptunghiuri mici.
Întindem umplutura pe fiecare dreptunghi de aluat și îl rulăm sub formă de sul.
Așezați fursecurile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți fursecurile la 180 de grade timp de 12-15 minute.
Drept urmare, avem fursecuri delicioase aromate cu gem. Se prepară cât mai simplu și rapid posibil.
Pofta buna!