
Ingrediente:
Unt – 150 g.
Smântână grasă – 200 g.
Ou de găină – 1 buc.
Zahăr pudră – 200 g.
Praf de copt – 1 linguriță.
Extract de vanilie – 0,5 lingurițe.
Sare – un vârf de cuțit
Făină – 450-500 g.
Dulceață – 3-4 linguri.
Mod de preparare:
Puneți untul înmuiat și smântâna într-o cană. Porniți cuptorul. Turnați oul în cană, adăugați sarea, praful de copt și extractul de vanilie.
Extractul de vanilie poate fi înlocuit cu zahăr vanilat.
Adăugați 450 g de făină într-o cană. Dacă doriți fursecuri mai sfărâmicioase, atunci în loc de 50 g de făină, adăugați 50 g de amidon de porumb.
Frământați un aluat moale. Dacă aluatul este lipicios, adăugați puțin mai multă făină.
Formați bile mici din aluat și așezați-le pe o tavă de copt. Apăsați pe fiecare bilă și faceți o adâncitură.

Umplem fursecurile. Eu folosesc cea mai simplă dulceață de căpșuni făcută în casă.

Coaceți fursecurile timp de 12-15 minute la o temperatură de 180 °C. Fursecurile ar trebui să rămână ușoare, atunci vor fi cele mai fragede.

Prăjitura poate fi servită imediat.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/domashne-pechyvo-z-dzhemom-m-yake-ta-smachne/












