Panificatie

Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni: o încântare crocantă pentru toată lumea

 

 

Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni: o încântare crocantă pentru toată lumea

 

Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni

 

Ingrediente:

aluatul bicolor:

  • 2 ouă
  • 8 g zahăr vanilat
  • 100g zahăr
  • un praf de sare
  • 100 g ulei vegetal
  • un vârf de cuțit de praf de copt
  • 2 lingurițe de amidon de porumb
  • 320 g făină albă
  • 10 g cacao
  • 1 linguriță de ulei (pentru aluatul de cacao)

Alte:

  • dulceață de piersici (pentru amestecat)
  • caisă sau ananas (opțional)
  • nucă de cocos rasă (pentru glazură)

 

Mod de preparare:

1. Pregătirea aluatului de bază

Spargeți ouăle într-un bol, adăugați zahărul vanilat, zahărul și un praf de sare. Bateți totul până se face spumă, apoi adăugați uleiul și amestecați bine.

Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri

2. Ingrediente uscate

Apoi, adăugați un praf de copt, amidonul de porumb, încorporați treptat făina albă și amestecați până obțineți un aluat neted și moale.

Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri

Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri

3. Împărțiți aluatul

Împărțiți aluatul finit în două părți egale și împărțiți din nou o parte în jumătate.

Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri

4. Adăugarea de cacao și ulei

Adăugați cacao și o linguriță de ulei într-o jumătate din aluat pentru a-l face mai elastic și mai maleabil.

Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri

Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri

5. Modelare

Acoperiți partea cea mai mare a aluatului cu folie de aluminiu și întindeți-l cu un sucitor în forma dorită.

Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri
Decupați cercuri din aluat folosind o formă rotundă pentru biscuiți, apoi așezați-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri
Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri
Formați rulouri subțiri din ambele culori de aluat, apoi împletiți-le în niște cozi.
Răsuciți aceste împletituri în forma dorită și așezați-le cu grijă pe fursecuri, creând un ornament decorativ frumos.
Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri
Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri
6. Coacere
Așezați fursecurile pregătite pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de 20-25 de minute, până se rumenesc ușor.
7. Finalizare
Ungeți fursecurile răcite cu dulceață de piersici, tăvăliți părțile laterale prin nucă de cocos rasă fin și întindeți dulceață de căpșuni în centru.
Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri
Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri

Sfaturi

  • Pentru o aromă mai pronunțată, puteți adăuga și un praf de coajă de lămâie în aluatul de vanilie.
  • Dulceața de piersici poate fi înlocuită cu dulceață de caise sau ananas.
  • Folosește întotdeauna gem fin, fără bucăți de fructe – fursecurile vor fi mai ferme și se vor lipi mai bine între ele.

 

Fursecuri bicolore cu dulceață de piersici și căpșuni - o tentație delicată, parfumată și delicioasă care va încânta orice iubitor de dulciuri

Poftă bună!

 

 Sursă