
Fursecurile fermecătoare alb-roșii sunt mereu în centrul atenției, nu sunt doar frumoase, ci si foarte gustoase!
De aceea am copt și voi mai coace: sfărâmicioase, moi, fragede.
Aspect original datorită crăpăturilor, culoare strălucitoare, gust memorabil – astfel de fursecuri vor înlocui orice alt desert și vor fi o delicatesă excelentă!
Ingrediente:
făină – 220 g,
cacao – 1 linguriță cu vârf,
praf de copt – 1 plic (10 g),
sare – un vârf de cuțit,
zahăr – 160 g,
ou – 1 buc.,
ulei de floarea soarelui – 50 ml,
lapte – 50 ml,
colorant alimentar (roșu) – 12 picături,
zahăr pudră – 3-4 linguri
Mod de preparare:
Amestecă ambele. Pune colorant roșu în amestecul lichid.

Turnați amestecul lichid peste amestecul uscat.

Frământați aluatul. Va fi tare, dar puțin lipicios. Acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider timp de 2 ore.

Apoi scoatem și modelăm fursecurile: luăm o bucată mică de aluat, o rulăm într-o bilă. Tăvălim prin zahăr pudră pe toate părțile.

Așezați fursecurile pe o tavă de copt tapetată cu un covor de copt sau hârtie de copt (la o anumită distanță unele de altele, astfel încât să nu se lipească între ele).

Introduceți fursecurile într-un cuptor încins și coaceți-le timp de 15-20 de minute la 180°. Nu le uscați prea tare, trebuie să fie moi.

În cuptor, fursecurile vor crește, partea de sus va crăpa și va lăsa un model roșu și alb.

Fursecuri strălucitoare, frumoase și delicioase – nimeni nu va refuza o delicatesă atât de neobișnuită. Ai vrea să le încerci?

Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/krasa-i-smakota-pechyvo-z-trischynamy-tse-zahoplennya-hostey-a-spekty-prostishe-prostoho/












