Creme si Budinci

Foarte ușor și simplu de preparat aceasta prajitura, care te va surprinde cu moliciunea și aroma sa

 

 

Foarte ușor și simplu de preparat aceasta prajitura, care te va surprinde cu moliciunea și aroma sa

Ingrediente:

  • pâine albă
  • 500 ml  lapte proaspăt (2 căni)
  • 1 plic pudră de budincă de caramel
  • 250 g  cremă de brânză (Philadelphia)
  • 100 ml lapte condensat
  • 50 ml de lapte simplu
  • caramel pentru decor (opțional)

 

Mod de preparare:

Ia 5-6 felii de pâine simplă (poate brioșă/baghetă/brioșe) și taie capetele, pe care le poți păstra pentru decor mai târziu.

Într-un recipient obișnuit de sticlă, aranjați bucățile și distribuiți-le pe fund (în recipientul în care intenționați să preparați prăjitura).

Puteți tăia chiflele în mai multe bucăți pentru a completa întreaga masă. Separat, puneți 500 ml de lapte proaspăt într-o cratiță și adăugați imediat budinca de caramel.

Amestecați cu un tel și gătiți până când budinca se îngroașă (mediu lichidă), fără a fi prea groasă.

Toarnă budinca peste feliile/brioșele pe care le-ai așezat una peste alta în tavă.

Apoi pune recipientul la frigider să se răcească în timp ce prepari a doua cremă: pune crema de brânză Philadelphia într-un bol, adaugă laptele condensat, 50 ml de lapte normal și mixează până când amestecul se leagă într-o cremă frumoasă.

Crema trebuie să devină groasă, apoi întindeți-o peste feliile de budincă înmuiate și neteziți-o bine cu o spatulă.

Desertul se pune la frigider pentru a se răci cel puțin 3-4 ore, după care se poate decora cu dungi de caramel, dacă se dorește.

Pofta buna!

 

 Sursă