Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Felul de mâncare care o să devină punctul culminant al mesei festive. Se dovedește foarte frumos, neobișnuit, spectaculos și chiar elegant

 

 

Felul de mâncare care o să devină punctul culminant al mesei festive. Se dovedește foarte frumos, neobișnuit, spectaculos și chiar elegant

Ingrediente:

300-400 de grame de sfeclă roșie,
300 de grame de cartofi,
100 de grame de ceapă,
300 de grame de morcovi,
300-400 de grame de hering ușor sărat,
5 ouă de găină,
puțină sare,
piper negru măcinat,
3 măsline sau măsline.

Mod de preparare:

Spălați bine sfecla roșie, morcovii și cartofii, înfășurați fiecare legumă în folie de aluminiu și coaceți-o la cuptor până se gătește.

Lăsați-o să se răcească, curățați-o de coajă și dați-o pe răzătoare în boluri diferite. Cartofii pot fi tăiați cubulețe.

Aceeași „Hering sub o haină de blană”, dar o versiune specială de Anul Nou

Tăiați ceapa în cubulețe mici, turnați apă clocotită peste ea timp de un minut.

Scurgeți apa și transferați-o într-un bol, adăugați hering tocat și ouă fierte, cartofi, sare, piper, maioneză.

Aceeași „Hering sub o haină de blană”, dar o versiune specială de Anul Nou

Amestecă sfecla roșie și morcovii, asezonează cu maioneză, sare și piper și amestecă bine până la omogenizare.

Pe suprafața de lucru, întindeți o bucată de folie alimentară, întindeți o parte din masa de sfeclă roșie preparată și distribuiți-o sub formă de prăjitură.

Așezați o parte din salata preparată în centru. Acum, folosind folia, rulați piesa de lucru într-o bilă.

Aceeași „Hering sub o haină de blană”, dar o versiune specială de Anul Nou

Decorați fiecare strat cu maioneză folosind o seringă de patiserie, transferați pe o farfurie.

Așezați măsline (fără sâmburi) deasupra fiecărui strat și puneți o pană de ceapă verde în gaură – ca un ornament in  bradul de Crăciun.

Lăsați salata finită la frigider timp de aproximativ 30 de minute, apoi serviți.

 

Poftă bună!

 

 Sursa: https://zhyttia.com.ua/vse-toy-zhe-oseledets-pid-shuboyu-ale-osoblyvyy-novorichnyy-variant/