
Ingrediente:
300-400 de grame de sfeclă roșie,
300 de grame de cartofi,
100 de grame de ceapă,
300 de grame de morcovi,
300-400 de grame de hering ușor sărat,
5 ouă de găină,
puțină sare,
piper negru măcinat,
3 măsline sau măsline.
Mod de preparare:
Spălați bine sfecla roșie, morcovii și cartofii, înfășurați fiecare legumă în folie de aluminiu și coaceți-o la cuptor până se gătește.
Lăsați-o să se răcească, curățați-o de coajă și dați-o pe răzătoare în boluri diferite. Cartofii pot fi tăiați cubulețe.

Tăiați ceapa în cubulețe mici, turnați apă clocotită peste ea timp de un minut.
Scurgeți apa și transferați-o într-un bol, adăugați hering tocat și ouă fierte, cartofi, sare, piper, maioneză.

Amestecă sfecla roșie și morcovii, asezonează cu maioneză, sare și piper și amestecă bine până la omogenizare.
Pe suprafața de lucru, întindeți o bucată de folie alimentară, întindeți o parte din masa de sfeclă roșie preparată și distribuiți-o sub formă de prăjitură.
Așezați o parte din salata preparată în centru. Acum, folosind folia, rulați piesa de lucru într-o bilă.

Decorați fiecare strat cu maioneză folosind o seringă de patiserie, transferați pe o farfurie.
Așezați măsline (fără sâmburi) deasupra fiecărui strat și puneți o pană de ceapă verde în gaură – ca un ornament in bradul de Crăciun.
Lăsați salata finită la frigider timp de aproximativ 30 de minute, apoi serviți.
Poftă bună!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/vse-toy-zhe-oseledets-pid-shuboyu-ale-osoblyvyy-novorichnyy-variant/












