Aperitive si Gustari

Fără picătură de ulei sau cuptor: o omletă pufoasă perfectă, care iese întotdeauna bine

 

 

Fără picătură de ulei sau cuptor: o omletă pufoasă perfectă, care iese întotdeauna bine

 

Ingrediente:

250 ml de masă de ouă la temperatura camerei;
250 ml de lapte la temperatura camerei;
un praf de sare

Mod de preparare:

Amestecă 4 ouă cu o furculiță. Adaugă sare după gust. Măsoară câți ml de amestec de ouă obții.

Fără picătură de ulei sau cuptor: o omletă pufoasă perfectă, care iese întotdeauna bine.

Adăugați aceeași cantitate de lapte. Turnați laptele peste ouă, amestecați pur și simplu, fără a bate.

Fără picătură de ulei sau cuptor: o omletă pufoasă perfectă, care iese întotdeauna bine.

Puneți omleta într-o cratiță cu apă cam la jumătatea înălțimii farfuriei. Acoperiți.

După ce dă în clocot, reduceți focul, dar nu prea mult. Fierbeți omleta la abur timp de aproximativ 20 de minute.

Fără picătură de ulei sau cuptor: o omletă pufoasă perfectă, care iese întotdeauna bine.

Răsturnați vasul pe o farfurie plată, folosind o mănușă de cuptor.

Fără picătură de ulei sau cuptor: o omletă pufoasă perfectă, care iese întotdeauna bine.

Omleta a ieșit ca într-o grădină: luxuriantă, aerisită, înaltă, foarte gustoasă – nimic de prisos!

Fără picătură de ulei sau cuptor: o omletă pufoasă perfectă, care iese întotdeauna bine.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/bez-krapli-olii-ta-duhovky-idealnyy-pyshnyy-omlet-yakyy-zavzhdy-vyhodyt/