
Ingrediente:
250 ml de masă de ouă la temperatura camerei;
250 ml de lapte la temperatura camerei;
un praf de sare
Mod de preparare:
Amestecă 4 ouă cu o furculiță. Adaugă sare după gust. Măsoară câți ml de amestec de ouă obții.

Adăugați aceeași cantitate de lapte. Turnați laptele peste ouă, amestecați pur și simplu, fără a bate.

Puneți omleta într-o cratiță cu apă cam la jumătatea înălțimii farfuriei. Acoperiți.
După ce dă în clocot, reduceți focul, dar nu prea mult. Fierbeți omleta la abur timp de aproximativ 20 de minute.

Răsturnați vasul pe o farfurie plată, folosind o mănușă de cuptor.

Omleta a ieșit ca într-o grădină: luxuriantă, aerisită, înaltă, foarte gustoasă – nimic de prisos!

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/bez-krapli-olii-ta-duhovky-idealnyy-pyshnyy-omlet-yakyy-zavzhdy-vyhodyt/












