
Ingrediente:
Aluat fraged:
3 gălbenușuri de ou
30 g zahăr pudră
1/2 linguriță praf de copt
8 g zahăr vanilat
150 g făină
100 g unt, rece
Bezea:
3 albușurile
150 g zahăr
2 lingurițe de amidon (orice)
Cremă:
450 ml lapte
200 g zahăr
2 ouă
8 g zahăr vanilat
200 g unt 82%
60 g făină
Jeleu:
500 g zmeură (proaspătă sau congelată)
850 ml suc (eu am suc de mere, sorin de munte, zmeură)
20 g gelatină (Dr. Oetker)
*sau jeleu de zmeură gata preparat pentru 850 ml de lichid
Mod de preparare:
Amestecați făina, zahărul și zahărul vanilat într-un bol.
Apoi adăugați untul rece, tăiat cubulețe, în amestec și amestecați ușor.
Apoi adăugați gălbenușurile de ou și frământați până obțineți un aluat neted și nelipicios.

Puneți aluatul la frigider pentru 10 minute, apoi scoateți-l și așezați-l pe o tavă de copt de 30×22 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Înțepați aluatul cu o furculiță și puneți-l înapoi la frigider pentru 1,5 ore.
Apoi, puneți-l într-un cuptor preîncălzit la 200 °C și coaceți timp de 17 minute.
Apoi scoateți-l și lăsați-l să se răcească complet.

Bateți albușurile de ou cu un praf de sare până devin tari. Adăugați treptat zahărul și bateți până devin lucioase.
Desenați un dreptunghi de 30×22 cm pe hârtie de copt.
Așezați bezeaua într-o formă dreptunghiulară și uscați-o în cuptor la 140°C timp de 1,5 ore.
Apoi scoateți-o și lăsați-o să se răcească complet.

Turnați gelatina în 150 ml de suc și lăsați-o să se dizolve în cratiță.
Apoi amestecați cu sucul rămas și lăsați-o să se întărească puțin la frigider.
Întindeți zmeura peste tot pe prăjitura coaptă și acoperiți cu gelatina ușor întărită.
Apoi puneți-o la frigider și lăsați-o să se întărească complet.

Bateți ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până se fac spumă, adăugați făina și amestecați.
Turnați treptat laptele fierbinte. Apoi turnați amestecul într-o cratiță și gătiți la foc mic până se îngroașă.
Apoi lăsați-l să se răcească.

Bateți untul înmuiat până devine pufos și turnați treptat crema răcită.
Scoateți baza răcită și solidificată din frigider și întindeți crema pe întreaga suprafață.

Acoperiți mușchiul de vită cu bezeaua răcită din albușuri și lăsați prăjitura să se odihnească la frigider timp de 2-3 ore.
Apoi feliați-o și serviți-o. De asemenea, o puteți orna cu zmeură și mentă proaspătă înainte de servire.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/znamenytyy-polskyy-tort-malynova-hmara/












