
Ingrediente:
Smântână – 500 g
Lapte condensat – 300 g
Piscoturi– 250 g
Cafea – 200 ml
Gelatină – 25 g
Apă – 150 ml
Piersică – 200 g
Mod de preparare:
Preparați crema. Într-un recipient mare, combinați smântâna cu un conținut de grăsime de 20% și laptele condensat.
Bateți totul bine cu un mixer până se îngroașă.

Turnați gelatina într-un recipient separat. Turnați apă peste ea. Amestecați bine. Lăsați-o să se umfle timp de 10 minute.
Încălziți gelatina. Adăugați-o treptat în cremă, amestecând energic. Folosind o lingură sau o spatulă, amestecați până la omogenizare.
Așezați o tavă detașabilă tapetată cu folie alimentară pe o farfurie. Înmuiați piscoturile în cafeaua instant. Așezați-i pe fundul tăvii.

Turnați jumătate din cantitatea totală de smântână peste savoyardi, distribuind-o uniform.
Spălați piersicile. Îndepărtați sâmburii. Tăiați-le în felii subțiri. Întindeți piersicile peste cremă într-un singur strat.

Înmuiați a doua parte a savoyardi-ului în cafea. Așezați fursecurile peste piersici.
Turnați deasupra restul de cremă. Decorați deasupra cu o piersică. Puneți desertul la frigider pentru 2-3 ore.

Decorați tiramisu-ul cu pudră de cacao folosind o strecurătoare sau ciocolată rasă fin.
Apoi scoateți-l din formă și bucurați-vă de gustul impecabil al acestui desert de vară.
Pofta buna!













