Torturi

Există multe variante ale unui desert italian atât de faimos precum tiramisu. O rețetă neobișnuită pentru această delicatesă fructată

 

 

Există multe variante ale unui desert italian atât de faimos precum tiramisu. O rețetă neobișnuită pentru această delicatesă fructată

 

Ingrediente:

Smântână – 500 g
Lapte condensat – 300 g
Piscoturi– 250 g
Cafea – 200 ml
Gelatină – 25 g
Apă – 150 ml
Piersică – 200 g

 

Mod de preparare:

Preparați crema. Într-un recipient mare, combinați smântâna cu un conținut de grăsime de 20% și laptele condensat.

Bateți totul bine cu un mixer până se îngroașă.

Mai răcoros decât clasicul! Tiramisu de vară cu piersici

Turnați gelatina într-un recipient separat. Turnați apă peste ea. Amestecați bine. Lăsați-o să se umfle timp de 10 minute.

Încălziți gelatina. Adăugați-o treptat în cremă, amestecând energic. Folosind o lingură sau o spatulă, amestecați până la omogenizare.

Așezați o tavă detașabilă tapetată cu folie alimentară pe o farfurie. Înmuiați piscoturile în cafeaua instant. Așezați-i pe fundul tăvii.

Mai răcoros decât clasicul! Tiramisu de vară cu piersici

Turnați jumătate din cantitatea totală de smântână peste savoyardi, distribuind-o uniform.

Spălați piersicile. Îndepărtați sâmburii. Tăiați-le în felii subțiri. Întindeți piersicile peste cremă într-un singur strat.

Mai răcoros decât clasicul! Tiramisu de vară cu piersici

Înmuiați a doua parte a savoyardi-ului în cafea. Așezați fursecurile peste piersici.

Turnați deasupra restul de cremă. Decorați deasupra cu o piersică. Puneți desertul la frigider pentru 2-3 ore.

Tiramisu cu piersici din compot - Foodieopedia

Decorați tiramisu-ul cu pudră de cacao folosind o strecurătoare sau ciocolată rasă fin.

Apoi scoateți-l din formă și bucurați-vă de gustul impecabil al acestui desert de vară.

 

Pofta buna!

 

Tiramisu cu caise din compot | Deserturi - Delicii.com

Sursa