Placinte si Rulade

Exact ca la o brutărie! — Întregul secret este în aluatul meu. Aluat delicat care se topește literalmente în gură

 

 

Exact ca la o brutărie! — Întregul secret este în aluatul meu. Aluat delicat care se topește literalmente în gură

 

Ingrediente:

  • Lapte – 200 ml
  • Zahăr – 2 linguri.
  • Drojdie uscată – 1 lingură.
  • Ouă – 1 buc. pentru aluat (+ 1 buc. pentru unsul cornurilor)
  • Ulei – 30 ml per aluat (+ 3 linguri pentru uns aluatul)
  • Făină – 400 g
  • Sare – 1/2 linguriță.
  • Unt – pentru uns aluatul
  • Dulceața preferată – pentru umplutură

 

Mod de preparare:

Adaug zahărul și drojdia în lapte și amestec. Adaug oul, uleiul și amestec. Cern făina, sarea și frământ aluatul cu mâinile.

Ung aluatul cu ulei, îl pun într-un bol, îl acopăr cu folie alimentară și îl las 40 de minute.

Împărt aluatul în 8 bucăți și formez bile, le rulez într-o turtă și ung fiecare cu 1 lingură de unt moale.

Pun o altă turtă peste ea și o ung în același mod. Fac asta cu toate părțile, le pun la congelator pentru 20 de minute.

Apoi le întind pe toate  împreună într-un strat mare, una peste alta.

Împart totul în 16 triunghiuri și îi întind dulceața. Răsucesc cornurile.

L-am întins pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Am uns partea de sus a cornurilor cu ou bătut. Am copt timp de 10 minute într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade. Delicios!

Pofta buna!

 

Sursa