Ingrediente:
- Lapte – 200 ml
- Zahăr – 2 linguri.
- Drojdie uscată – 1 lingură.
- Ouă – 1 buc. pentru aluat (+ 1 buc. pentru unsul cornurilor)
- Ulei – 30 ml per aluat (+ 3 linguri pentru uns aluatul)
- Făină – 400 g
- Sare – 1/2 linguriță.
- Unt – pentru uns aluatul
- Dulceața preferată – pentru umplutură
Mod de preparare:
Adaug zahărul și drojdia în lapte și amestec. Adaug oul, uleiul și amestec. Cern făina, sarea și frământ aluatul cu mâinile.
Ung aluatul cu ulei, îl pun într-un bol, îl acopăr cu folie alimentară și îl las 40 de minute.
Împărt aluatul în 8 bucăți și formez bile, le rulez într-o turtă și ung fiecare cu 1 lingură de unt moale.
Pun o altă turtă peste ea și o ung în același mod. Fac asta cu toate părțile, le pun la congelator pentru 20 de minute.
Apoi le întind pe toate împreună într-un strat mare, una peste alta.
Împart totul în 16 triunghiuri și îi întind dulceața. Răsucesc cornurile.
L-am întins pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Am uns partea de sus a cornurilor cu ou bătut. Am copt timp de 10 minute într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade. Delicios!
Pofta buna!