Ingrediente:
blat:
- ouă – 5 buc.;
- sare – un vârf de cuțit;
- zahăr – 150 g;
- făină – 130 g;
- amidon – 30 g;
- praf de copt – ½ linguriță;
- ulei vegetal – 50 ml.
cremă:
- gălbenușuri de ou – 2 buc.;
- zahăr – 100 g;
- amidon – 2 linguri;
- vanilină – un vârf de cuțit;
- lapte – 600 ml;
- cacao – 2 lingurițe;
- unt – 150 g.
glazură:
- lapte – 200 ml;
- zahăr – 50 g;
- cacao – 40 g;
- unt – 20 g.
Mod de preparare:
Pentru biscuiți, bateți ouăle cu sarea și zahărul până devin pufoase. Cerneți făina și amidonul în amestecul de ouă și frământați aluatul.
Adăugați praful de copt în aluat și continuați să frământați până când obțineți o consistență groasă și omogenă.
Turnați ulei vegetal în aluat, amestecați și turnați-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți biscuiții la 180 de grade timp de 20 de minute. În acest moment, pregătiți crema: într-o cratiță, amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul și amidonul.
Turnați laptele în amestecul de gălbenușuri și adăugați vanilia, aduceți la o consistență groasă la foc mediu. Nu uita să amesteci crema constant.
După ce se îngroașă, gătiți încă 30 de secunde și puneți într-un bol separat, acoperiți cu folie alimentară. Lăsăm baza de cremă la răcit în frigider.
Împărțiți biscuitul în 2 părți egale, împărțiți fiecare parte transversal în două straturi subțiri.
Bateți untul până devine alb și adăugați treptat baza de cremă.
Întindeți crema peste fiecare strat de tort și asamblați tortul. Poți folosi lapte pentru a înmuia prăjiturile.
De asemenea, ungem părțile laterale ale tortului cu cremă.
Pentru glazură, amestecați laptele, zahărul și cacaoa într-o cratiță și gătiți până când laptele dă în clocot.
Adăugați untul în amestec și topiți-l în amestec.
Se pot adăuga și alune în glazură, dacă se dorește. Turnați glazura pe suprafața prăjiturii și lăsați-o la frigider timp de 1 oră.
Rezultatul este o prăjitură delicioasă cu cremă de cacao și glazură de ciocolată. Acesta este un desert minunat pentru o sărbătoare.
Pofta buna!