O modalitate excelentă de a face plăcintă cu mere în forme individuale. Această rețetă este deosebit de convenabilă atunci când aveți musafiri neașteptați, deoarece durează foarte puțin timp de preparare și se coace la cuptor.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 200 g făină de grâu
- 2 mere
- un vârf de cuțit de sare
- 100 g unt
- 10 g praf de copt
- 100 ml chefir
Metoda de preparare:
1. Bateți ouăle. Adăugați zahăr și sare. Amestecați toate ingredientele împreună.
2. Turnați chefirul la temperatura camerei și untul topit (ar trebui să fie deja rece). Amestecați bine.
3. Adăugați făina de grâu cernută și praful de copt. Frământați un aluat uniform și gros.
4. Ungeți interiorul paharului cu puțin unt. Umpleți paharul până la jumătate cu aluatul.
5. Spălați și uscați merele. Tăiați mijlocul. Tăiați fructele în bucăți.
6. Așezați feliile de mere deasupra aluatului. Coaceți la 180 de grade timp de 30-35 de minute. Gata!
Scoateți cănile din cuptor și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. Presărați brioșele răcite cu zahăr pudră. Serviți desertul cu mere direct la masă, în pahare.
Oaspeților le va plăcea foarte mult decorul original. Neobișnuit și incredibil de convenabil. Coaceți brioșe aerisite în forme de copt.
Poftă bună!