
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 3 ouă
- brânză mozzarella
- parmezan
- sare
- paprika
- piper negru
- oregano
Mod de preparare:
Spăl dovleceii, nu-i curăț de coajă și îi tai în felii subțiri, de aproximativ 0,5 cm grosime.
Adaug puțină sare pe fiecare felie și o presar cu piper negru pe ambele părți, doar puțin, câte un vârf de cuțit pe fiecare parte.
Apoi, pregătesc panerea. Iau o jumătate de cană de pesmet, o jumătate de cană de făină, adaug o jumătate de linguriță de oregano și boia de ardei, puțină sare și piper negru.
Separat, bat trei ouă mari, adaug o jumătate de cană de parmezan ras și puțină mozzarella, tot o jumătate de cană. Amestec totul.
Mai întâi tavelesc fiecare felie de dovlecel printr-un amestec de făină și pesmet.

Apoi în amestecul de ouă și apoi din nou în pesmetul cu brânză.
Am întins totul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt sau unsă ușor cu ulei.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 230 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute, până când brânza se topește și capătă o culoare aurie.
Și gata, o gustare ușoară, aromată și crocantă este gata! Chiar și cei cărora nu le plac dovleceii cer mai mult.
Poftă bună!














 
							 
							