Ingrediente:
Aluat:
- 325 g făină de grâu
- 135 g zahăr
- un praf de sare
- 12 g praf de copt
- 1 lingură de zahăr vanilat
- 100 g unt sau margarină rasă
- 3 gălbenușuri de ou
Mere:
- 5 mere
- 30 g unt
Amestec:
- 45 g zahăr
- 32,5 g făină de grâu
- 200 ml suc de portocale
- pudră de scorțișoară – după gust (scorțișoară)
Bezele:
- 3 albușuri de ou
- un praf de sare
- 90 g zahăr
- 10 g amidon de porumb
Mod de preparare:
1. Aluat:
Puneți făina cernută într-un bol, adăugați zahărul, un praf de sare, praful de copt, zahărul vanilat, dați untul sau margarina pe răzătoare, amestecați cu mâinile și adăugați gălbenușurile.
2. Tăiați merele în bucăți mici și puneți-le într-un bol.
3. Pregătiți o tavă cu unt, adăugați zahăr și amestecați cu o lingură. Adăugați făina și amestecați din nou. Apoi adăugați sucul de portocale și amestecați continuu.
4. Vei crea un amestec și îl vei turna peste merele din bol. Presărați cu scorțișoară sau pudră de scorțișoară și amestecați cu o lingură.
5. Puneți albușurile de ou într-un alt bol, adăugați un praf de sare și amestecați cu un mixer.
6. Amestecând constant, adăugați zahărul și amidonul de porumb și amestecați totul până se formează o zăpadă albă și tare.
7. Pregătiți o tavă de copt cu hârtie de copt unsă, cu dimensiunile de 25 X 7 cm.
8. Întindeți aluatul sfărâmat pe o tavă de copt, adăugați merele fierte și întindeți-le frumos.
9. Așezați bezelele albe deasupra aluatului, întindeți-le frumos și presărați-le cu aluatul sfărâmat.
10. Coaceți într-un cuptor preîncălzit timp de 40 – 45 de minute la 180 °C.
11. După ce a trecut timpul, verificați dacă prăjitura este coaptă și, dacă da, scoateți-o din cuptor.
12. Servește-l cu dragoste și gust minunat.
Pofta buna!