Ingrediente:
Aluat:
130 g făină albă de grâu
70 g amidon de cartofi
150 g cr. zahăr
100 g unt
70 g margarină
1 ou
2 gălbenușuri
Stratul de mere :
1,5 kg mere,
2 linguri de unt,
2 bucăți de pudră de budincă de vanilie
Cremă Stracciatella:
0,5 l frișcă pentru frișcă 30%
250 g mascarpone
250 g iaurt grecesc
0,5 căni zahăr pudră
100 g fulgi de ciocolată
5 lingurițe gelatină instant
1/3 cană apă
Următorul:
1 buc. jeleu de lămâie
Mod de preparare:
Bateți untul moale, margarina și zahărul până se face spumă. Fără a opri mixarea, adăugați gălbenușurile unul câte unul, apoi ouăle.
Bateți încă câteva minute. Amestecați făina, amidonul și adăugați-le în masa de ouă. Amestecați bine la cea mai mică viteză.
Întindeți aluatul uniform pe o tavă de copt de 20 x 30 cm, tapetată cu hârtie de copt la fund. Aluatul este destul de tare, așa că cel mai bine este să faceți acest lucru cu o spatulă.
Se introduce într-un cuptor preîncălzit la 175°C timp de aproximativ 25 de minute și se coace până se rumenește ușor (testul cu scobitoarea).
Strat de măr:
Curățați și dați merele pe răzătoarea mare. Transferați într-o cratiță, adăugați untul și fierbeți la foc mic timp de 3-4 minute. Adăugați pudra de budincă și amestecați bine.
Gătiți timp de aproximativ 5 minute, până când amestecul se îngroașă. Se lasă să se răcească și apoi se așează peste aluat.
Cremă Stracciatella:
Turnați gelatina în apă rece și lăsați-o să se umfle, apoi dizolvați-o prin încălzire. Bateți mascarponele cu zahărul pudră și iaurtul și adăugați frișca bătută.
Adăugați gelatina amestecând constant. La final, adăugați fulgii de ciocolată și amestecați din nou, de data aceasta doar manual, cu o spatulă.
Așezați amestecul finit peste amestecul de mere întărit. Se pune la frigider să se întărească și se toarnă jeleul de lămâie deasupra înainte de servire.
Poftă bună!