
Dacă vă plac cheesecake-urile reci, aceasta este cu siguranță rețeta pentru dvs.
Am adăugat căpșuni la această rețetă și a ieșit fantastic… bineînțeles, când se termină sezonul căpșunilor, o putem face și cu alte fructe (zmeură, afine, merișoare sau piersici), va fi și delicioasă…
Ingrediente:
600g cremă de brânză pentru cheesecake
600g iaurt grecesc
3/4 cană zahăr pudră
1 kg căpșuni
1 conservă jeleu de căpșuni
5 lingurițe gelatină
100 ml lapte cald
1/4 cană pișcoturi
Mod de preparare:
Începeți prin a împărți și a decoji căpșunile în două boluri de 500g.
Mixați căpșunile din ambele boluri până se omogenizează.
Puneți un bol cu căpșuni într-o cratiță și aduceți la fierbere.
După ce dă în clocot, opriți focul și adăugați jeleul de căpșuni.
Amestecați până se dizolvă și lăsați să se răcească.
Într-un vas termorezistent (am folosit o tavă cu detașabil de 22x26cm sau 26cm), așezați pișcoturile , apoi înmuiați-le în lapte cald.
Toarnă gelatina într-un pahar, adaugă câteva linguri de apă rece și lasă-le deoparte să se umfle.
Apoi, încălzește-o la microunde timp de 25-30 de secunde pentru a se dizolva.
Pune brânza și iaurtul într-un bol, adaugă zahărul pudră și amestecă.
Adaugă al doilea bol de piure de căpșuni și amestecă până se omogenizează.
Cât timp gelatina este încă caldă.
Adaugă 2-3 linguri din amestecul de căpșuni, amestecă și toarnă-l în amestecul rămas.
Amestecă și este gata. Toarnă amestecul de căpșuni peste pișcoturi și dă-le la frigider.
După ce s-a întărit puțin (după aproximativ o oră), întinde jeleul de căpșuni deasupra.
Netezi-l și dă-l din nou la frigider pentru câteva ore, până se întărește.

Poftă bună!












