Desert

Desert cu mousse de căpșuni și iaurt, a ieșit fantastic… când se termină sezonul căpșunilor, inlocuim cu alte fructe (zmeură, afine, merișoare sau piersici), va fi și delicioasă…

 

 

Desert cu mousse de căpșuni și iaurt, a ieșit fantastic… când se termină sezonul căpșunilor, inlocuim cu alte fructe (zmeură, afine, merișoare sau piersici), va fi și delicioasă…

 

Dacă vă plac cheesecake-urile reci, aceasta este cu siguranță rețeta pentru dvs.

Am adăugat căpșuni la această rețetă și a ieșit fantastic… bineînțeles, când se termină sezonul căpșunilor, o putem face și cu alte fructe (zmeură, afine, merișoare sau piersici), va fi și delicioasă…

Ingrediente:

600g cremă de brânză pentru cheesecake
600g iaurt grecesc
3/4 cană zahăr pudră
1 kg căpșuni
1 conservă jeleu de căpșuni
5 lingurițe gelatină
100 ml lapte cald
1/4 cană pișcoturi

 

Mod de preparare:

Începeți prin a împărți și a decoji căpșunile în două boluri de 500g.

Mixați căpșunile din ambele boluri până se omogenizează.
Puneți un bol cu ​​căpșuni într-o cratiță și aduceți la fierbere.

După ce dă în clocot, opriți focul și adăugați jeleul de căpșuni.

Amestecați până se dizolvă și lăsați să se răcească.
Într-un vas termorezistent (am folosit o tavă cu detașabil de 22x26cm sau 26cm), așezați pișcoturile , apoi înmuiați-le în lapte cald.

Toarnă gelatina într-un pahar, adaugă câteva linguri de apă rece și lasă-le deoparte să se umfle.

Apoi, încălzește-o la microunde timp de 25-30 de secunde pentru a se dizolva.

Pune brânza și iaurtul într-un bol, adaugă zahărul pudră și amestecă.

Adaugă al doilea bol de piure de căpșuni și amestecă până se omogenizează.

Cât timp gelatina este încă caldă.

Adaugă 2-3 linguri din amestecul de căpșuni, amestecă și toarnă-l în amestecul rămas.

Amestecă și este gata. Toarnă amestecul de căpșuni peste pișcoturi și dă-le la frigider.

După ce s-a întărit puțin (după aproximativ o oră), întinde jeleul de căpșuni deasupra.

Netezi-l și dă-l din nou la frigider pentru câteva ore, până se întărește.

Poftă bună!

 

Sursa