
- Ingrediente:
- Smântână – 500 ml
- Lapte – 350 ml
- Ciocolată neagră – 230 g
- Zahăr – 80 de grame
- Pudră de cacao – 50 de grame
- Agar-agar – 10 grame
- Gelatină – 2 g
Mod de preparare:
Luați o cratiță cu fund gros. Turnați zahărul, pudra de cacao și agar-agarul. Amestecați totul bine cu un tel de mână.
Turnați laptele la temperatura camerei peste ingredientele uscate. Amestecați din nou cu un tel. Adăugați 450 ml de smântână. Amestecați bine.

Puneți cratița pe aragaz. Reduceți focul la puțin sub mediu.
Aduceți amestecul la fierbere, amestecând constant. Luați cratița de pe foc.
Împărțiți 130 g de ciocolată neagră în bucăți mici.
Adăugați-o în amestecul cremos. Mixați cu un tel până la omogenizare.
Turnați amestecul de ciocolată ușor răcit în sticla de plastic pregătită.
Acoperiți deschiderea cu folie alimentară. Refrigerati desertul timp de 2-3 ore.

Hai să facem ganache-ul. Tocăm 100 g de ciocolată neagră.
Turnăm 50 ml de smântână într-un bol mic. Adăugăm gelatina. Amestecăm bine.
Topiți ciocolata tocată într-un bain-marie până obțineți o compoziție fină.
Luați de pe foc. Adăugați smântâna și gelatina. Amestecați bine.
Scoateți cu grijă desertul din sticlă. Folosiți o foarfecă pentru a vă ajuta.
Tăiați marginile desertului de ciocolată. Așezați-l pe o farfurie.

Acoperiți desertul cu cremă, întinzând-o uniform pe suprafață.
Refrigerati desertul până când ciocolata s-a întărit complet.
Pofta buna!












