Ingrediente:
Aluat:
- făină – 300 g
- praf de copt – 1 linguriță.
- unt – 100 g
- zahăr – 70 g
- ou – 1 buc.
- smântână – 2 linguri.
Umplutură de mere:
- mere – 3 buc.
- zahăr – 3 linguri.
- scorțișoară – 1 linguriță.
- unt – 20 g
Mod de preparare:
Aluat:
Frec făina, praful de copt și untul cu mâinile până obțin firimituri. Adaug zahărul, îl amestec. Adaug oul și smântâna și frământ aluatul cu mâinile.
Umplutură de mere:
Topesc untul într-o tigaie, adaug zahărul, îl topesc până se dizolvă complet, amestecând constant. Zahărul trebuie să devină ușor auriu.
Curăț de coajă și tai merele în cubulețe mici, le pun în tigaie, le prăjesc timp de 5 minute, presărez cu scorțișoară la final.
Transfer aluatul pe masă, îl împart în 4 părți, formez bile. Întind straturile rotunde, le tai în 4 triunghiuri.
Fac tăieturi în mijlocul triunghiurilor sub formă de triunghiuri. Întind umplutura și le răsucesc în tuburi.
Acum transfer fursecurile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, ung deasupra cu ou bătut.
Coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
Decorez cu zahăr pudră, delicioase!
Poftă bună!