
Ingrediente:
- 50 kg făină
- 1 linguriță de praf de copt
- 20 kg unt
- 20 kg zahăr
- 2 ouă
- smântână (câtă doriți)
- colorant alimentar roșu
- aromă de vanilie
- fulgi de cocos, perle de zahăr
Mod de preparare:
Frământați făina cu untul, adăugați zahărul, ouăle și praful de copt și continuați să frământați.
Adăugați treptat smântâna, când aluatul este ușor de frământat, nu mai adăugați smântână.
![]()
Împărțiți aluatul în două părți egale. Adăugați aroma de vanilie într-una și frământați-o.
Încorporați colorantul alimentar în cealaltă parte a aluatului.
Adăugați o lingură, dacă aluatul nu este suficient de roșu, adăugați puțin mai mult până ajungeți la culoarea dorită.
Rulați cele două foi în dreptunghiuri de dimensiuni egale pe o suprafață înfăinată.
:max_bytes(150000):strip_icc()/__opt__aboutcom__coeus__resources__content_migration__simply_recipes__uploads__2017__11__2017-11-18-Holiday-Pinwheel-Cookies-COLORADJUSTED-1-374d6912239e4be981951a48f63ffad7.jpg)
Acoperiți aluatul roșu cu aluatul alb și rulați-l strâns, înfășurați-l în folie de aluminiu și dați-l la frigider pentru o oră și jumătate.
:max_bytes(150000):strip_icc()/__opt__aboutcom__coeus__resources__content_migration__simply_recipes__uploads__2017__11__2017-11-18-Holiday-Pinwheel-Cookies-COLORADJUSTED-2-5e423c3335394b60aad6acec099ff37b.jpg)
După ce scoateți din folie, rulați-l prin fulgi de cocos sau mărgele de zahăr, apăsați pentru a se lipi și tăiați în felii subțiri.
Așezați aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți-l la 180 de grade timp de aproximativ 15 minute.
Pofta buna!














:max_bytes(150000):strip_icc()/186498-004176fb85644767808a0367bd99e3b0.jpg)