Ingrediente:
- făină, 500 g;
- apă clocotită, 300 ml;
- sare, 1 linguriță;
- ulei vegetal, 3 linguri;
- spanac, 500 g;
- mărar și ceapă verde;
- unt, 100 g;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se amestecă sarea cu ulei vegetal și se toarnă apă clocotită, se amestecă cu un tel.
Adăugați făina cernută și frământați aluatul.
Masa trebuie să fie moale și elastică.
Acoperiți aluatul și lăsați-l timp de 30 de minute.
Tocați mărunt spanacul, ceapa verde și mărarul, amestecați, adăugați sare și piper după gust.
Sfat: Știu că multor oameni pur și simplu nu le place spanacul, așa că puteți folosi orice alte ingrediente pentru umplutură.
De exemplu, amestecați verdețurile cu brânză de vaci sau brânză tare, ouă fierte sau ciuperci prăjite.
Turnați untul topit peste umplutură.
Împărțiți aluatul în bile porționate.
Întindeți lipii subțiri, puneți umplutura pe o parte a fiecăreia, acoperiți cu cealaltă parte și prindeți marginile.
Prăjiți într-o tigaie uscată până se rumenesc pe ambele părți.
Când așezați pe o farfurie, ungeți ambele părți cu unt topit.
Cheburekii ies excelenți, deloc grasi, aromati și moi. Schimbând umplutura de fiecare dată, veți obține un meniu variat.
Pofta buna!