Clatite si Gogosi

Delicioase, preparate acasă: orice gospodină visează să le facă. Rețeta este pur și simplu un „basm” – rapidă și gustoasă

 

 

Delicioase, preparate acasă: orice gospodină visează să le facă. Rețeta este pur și simplu un „basm” – rapidă și gustoasă

 

Ingrediente:

  • făină, 500 g;
  • apă clocotită, 300 ml;
  • sare, 1 linguriță;
  • ulei vegetal, 3 linguri;
  • spanac, 500 g;
  • mărar și ceapă verde;
  • unt, 100 g;
  • sare, piper.

 

Mod de preparare:

Se amestecă sarea cu ulei vegetal și se toarnă apă clocotită, se amestecă cu un tel.

Adăugați făina cernută și frământați aluatul.

Masa trebuie să fie moale și elastică.

Acoperiți aluatul și lăsați-l timp de 30 de minute.

Tocați mărunt spanacul, ceapa verde și mărarul, amestecați, adăugați sare și piper după gust.

Sfat: Știu că multor oameni pur și simplu nu le place spanacul, așa că puteți folosi orice alte ingrediente pentru umplutură.

De exemplu, amestecați verdețurile cu brânză de vaci sau brânză tare, ouă fierte sau ciuperci prăjite.

Turnați untul topit peste umplutură.

Împărțiți aluatul în bile porționate.

Întindeți lipii subțiri, puneți umplutura pe o parte a fiecăreia, acoperiți cu cealaltă parte și prindeți marginile.

Mai gustos și mai sănătos decât chebureki-urile obișnuite. Vei fi încântat: făină, apă clocotită și ierburi aromatice

Prăjiți într-o tigaie uscată până se rumenesc pe ambele părți.

Mai gustos și mai sănătos decât chebureki-urile obișnuite. Vei fi încântat: făină, apă clocotită și ierburi aromatice

Când așezați pe o farfurie, ungeți ambele părți cu unt topit.

Mai gustos și mai sănătos decât chebureki-urile obișnuite. Vei fi încântat: făină, apă clocotită și ierburi aromatice

Cheburekii ies excelenți, deloc grasi, aromati și moi. Schimbând umplutura de fiecare dată, veți obține un meniu variat.

 

Pofta buna!

 

Sursă