Ingrediente:
Bază:
- 200 g aluat foietaj
Umplutura:
- smântână – pentru tartinare
- 100 g brânză rasă, cascaval
- 100-200 g șuncă
- sare – după gust
- piper negru măcinat – după gust
Alte:
- ou/gălbenuș – pentru uns
Mod de preparare:
1. Blat: Pregătiți foietajul, tăiați-l în jumătate și așezați-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
2. Ungeți prima bucată de foietaj cu smântână folosind o lingură, presărați cu brânză rasă și întindeți șunca tăiată cubulețe.
Presărați cu sare, piper negru măcinat și acoperiți cu cealaltă jumătate de foietaj.
3. Apoi, ungeți capetele cu o furculiță, ungeți-le cu ou/gălbenuș bătut, astfel încât să devină frumos aurii după coacere și tăiați-le în bucăți mici cu un cuțit.
4. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C până devin aurii și crocante, după preferință.
5. După coacere, le puteți servi și cu dressingul preferat și, cel mai important, le puteți servi cu dragoste și gust deosebit.
Pofta buna!