Placinte si Rulade

Delicatesă savuroasă, crocantă din foietaj cu smântână, brânză și șuncă. Încearcă această opțiune originală și gustoasă!

 

 

Delicatesă savuroasă, crocantă din foietaj cu smântână, brânză și șuncă. Încearcă această opțiune originală și gustoasă!

Ingrediente:

Bază:

  • 200 g aluat foietaj

Umplutura:

  • smântână – pentru tartinare
  • 100 g brânză rasă, cascaval
  • 100-200 g șuncă
  • sare – după gust
  • piper negru măcinat – după gust

Alte:

  • ou/gălbenuș – pentru uns

 

Mod de preparare:

1. Blat: Pregătiți foietajul, tăiați-l în jumătate și așezați-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Delicatesă crocantă și sărată din foietaj cu smântână, brânză și șuncă - Gustare savuroasă!

2. Ungeți prima bucată de foietaj cu smântână folosind o lingură, presărați cu brânză rasă și întindeți șunca tăiată cubulețe.

Delicatesă crocantă și sărată din foietaj cu smântână, brânză și șuncă - Gustare savuroasă!

Presărați cu sare, piper negru măcinat și acoperiți cu cealaltă jumătate de foietaj.

Delicatesă crocantă și sărată din foietaj cu smântână, brânză și șuncă - Gustare savuroasă!

Delicatesă crocantă și sărată din foietaj cu smântână, brânză și șuncă - Gustare savuroasă!

3. Apoi, ungeți capetele cu o furculiță, ungeți-le cu ou/gălbenuș bătut, astfel încât să devină frumos aurii după coacere și tăiați-le în bucăți mici cu un cuțit.

Delicatesă crocantă și sărată din foietaj cu smântână, brânză și șuncă - Gustare savuroasă!

4. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C până devin aurii și crocante, după preferință.

Delicatesă crocantă și sărată din foietaj cu smântână, brânză și șuncă - Gustare savuroasă!

5. După coacere, le puteți servi și cu dressingul preferat și, cel mai important, le puteți servi cu dragoste și gust deosebit.

Delicatesă crocantă și sărată din foietaj cu smântână, brânză și șuncă - Gustare savuroasă!

Delicatesă crocantă și sărată din foietaj cu smântână, brânză și șuncă - Gustare savuroasă!

 

Pofta buna!

 

 Sursă