
Ingrediente:
Piper – 1,5 kg
Carne tocată – 700-800 g
Orez cu bob rotund – 1 cană
Ceapă – 800-1000 g
Morcovi – 2 buc.
Pastă de tomate – 3 linguri.
Smântână – 300 g
Apă – 500 ml.
Sare și piper – după gust
Condimente – după gust
Mod de preparare:
Poți folosi ardei grași, dar mie îmi place soiul de ardei Lastivka, este mic ca mărime și perfect pentru umplutură.
Pentru început, spăl legumele sub jet de apă.
Apoi tai miezul și îl clătesc din nou.

Apropo, poți lăsa tulpinile ca să acopere ardeii.
Am dat carnea prin mașina de tocat. Am avut spată de porc, dar orice carne îți place e bună.
Îmi place să umplu cu pui și vită în proporție de 1:1.

Folosesc multă ceapă pentru această mâncare, dă cărnii tocate suculență și, bineînțeles, aromă.
Orezul era gătit aproape până la capăt. Ceapa a fost tocată mărunt, morcovii au fost dați pe răzătoare și prăjiți în ulei până s-au rumenit.
Am pus orez și jumătate din legumele prăjite în carnea tocată. Am adăugat sare, piper și usturoi uscat.
Dacă doriți, adăugați condimentele preferate.

Puteți folosi orez crud, dar eu îl prefer cu orez fiert, umplutura este mai fragedă. Am umplut ardeii cu carne tocată.

Am pus semifabricatele într-o tavă potrivită pentru copt.
Am pus deasupra legumele coapte rămase.

Am turnat apă într-un bol, am adăugat pasta de tomate, smântâna, sarea și piperul și am amestecat.

Am turnat sosul peste ardei, i-am acoperit cu folie de aluminiu și i-am pus la cuptorul preîncălzit la 160-170 de grade timp de 1,5 ore.

Mâncarea delicioasă și aromată este gata și gata de servit.
Poftă bună!

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/yakscho-sche-ne-probuvaly-hotuvaty-farshyrovani-pertsi-v-duhovtsi-rekomenduyu-tse-zrobyty/













