Retete de Mancaruri

Dacă nu ați încercat încă să gătiți ardei umpluți la cuptor, vă recomand să o faceți. Deliciosi

 

 

Dacă nu ați încercat încă să gătiți ardei umpluți la cuptor, vă recomand să o faceți. Deliciosi

 

Ingrediente:

Piper – 1,5 kg
Carne tocată – 700-800 g
Orez cu bob rotund – 1 cană
Ceapă – 800-1000 g
Morcovi – 2 buc.
Pastă de tomate – 3 linguri.
Smântână – 300 g
Apă – 500 ml.
Sare și piper – după gust
Condimente – după gust

 

Mod de preparare:

Poți folosi ardei grași, dar mie îmi place soiul de ardei Lastivka, este mic ca mărime și perfect pentru umplutură.

Pentru început, spăl legumele sub jet de apă.

Apoi tai miezul și îl clătesc din nou.

Dacă nu ați încercat încă să gătiți ardei umpluți la cuptor, vă recomand să o faceți.

Apropo, poți lăsa tulpinile ca să acopere ardeii.

Am dat carnea prin mașina de tocat. Am avut spată de porc, dar orice carne îți place e bună.

Îmi place să umplu cu pui și vită în proporție de 1:1.

Dacă nu ați încercat încă să gătiți ardei umpluți la cuptor, vă recomand să o faceți.

Folosesc multă ceapă pentru această mâncare, dă cărnii tocate suculență și, bineînțeles, aromă.

Orezul era gătit aproape până la capăt. Ceapa a fost tocată mărunt, morcovii au fost dați pe răzătoare și prăjiți în ulei până s-au rumenit.

Am pus orez și jumătate din legumele prăjite în carnea tocată. Am adăugat sare, piper și usturoi uscat.

Dacă doriți, adăugați condimentele preferate.

Dacă nu ați încercat încă să gătiți ardei umpluți la cuptor, vă recomand să o faceți.

Puteți folosi orez crud, dar eu îl prefer cu orez fiert, umplutura este mai fragedă. Am umplut ardeii cu carne tocată.

Dacă nu ați încercat încă să gătiți ardei umpluți la cuptor, vă recomand să o faceți.

Am pus semifabricatele într-o tavă potrivită pentru copt.

Am pus deasupra legumele coapte rămase.

Dacă nu ați încercat încă să gătiți ardei umpluți la cuptor, vă recomand să o faceți.

Am turnat apă într-un bol, am adăugat pasta de tomate, smântâna, sarea și piperul și am amestecat.

Dacă nu ați încercat încă să gătiți ardei umpluți la cuptor, vă recomand să o faceți.

Am turnat sosul peste ardei, i-am acoperit cu folie de aluminiu și i-am pus la cuptorul preîncălzit la 160-170 de grade timp de 1,5 ore.

Dacă nu ați încercat încă să gătiți ardei umpluți la cuptor, vă recomand să o faceți.

Mâncarea delicioasă și aromată este gata și gata de servit.

 

Poftă bună!

 

Dacă nu ați încercat încă să gătiți ardei umpluți la cuptor, vă recomand să o faceți.

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/yakscho-sche-ne-probuvaly-hotuvaty-farshyrovani-pertsi-v-duhovtsi-rekomenduyu-tse-zrobyty/