
Ingrediente:
unt – 250 ml;
zahăr – 140 g;
făină – 530 g;
praf de copt – 2 lingurițe;
scorțișoară – 1 lingură;
mere – 6 buc.;
brânză – 200 g;
zahăr vanilat – 1 linguriță;
portocale – 1 buc.;
caise uscate – 55 g;
curmale – 40 g;
nuci – 10 g;
ouă – 1 buc.;
semințe de susan – 2 lingurițe.
Mod de preparare:
Amestecați zahărul cu untul înmuiat, bateți până se formează o masă albă, stabilă. Frecați brânza printr-o sită, adăugați-o în smântână.
Cerneți făina cu praful de copt și zahărul vanilat în amestecul de brânză, frământați aluatul cu o spatulă.
Frământați aluatul cu mâinile, lăsați-l în celofan la frigider timp de o jumătate de oră.
Scoateți semințele din mere și împărțiți fiecare fruct în două părți.

Curățați merele de coajă, puneți nucile, curmalele, caisele uscate și feliile de portocală în interiorul fructului.

Întindeți jumătate din aluat într-un strat egal cu tava de copt.
Acoperiți tava cu hârtie de copt și așezați un strat de aluat pe suprafață.

Așezați merele pe un strat, presărați cu scorțișoară și zahăr granulat.

Întindeți un strat similar de aluat din resturi și acoperiți merele cu el.
Uniți marginile straturilor. Bateți oul într-un bol separat, ungeți partea de sus a plăcintei.
Presărați plăcinta cu semințe de susan.

Coaceți prăjitura la 180 de grade în cuptor timp de 1 oră.

Aceasta este o plăcintă cu mere minunată, cu o mulțime de arome interesante.
Plăcinta poate fi tăiată în plăcinte individuale, fiecare cu câte un măr.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/yakscho-e-trohy-syru-ta-kilka-yabluk-ya-zavzhdy-hotuyu-pyrih-yabluchnyy-syurpryz/












