
Ingrediente:
2 kg de slănină de porc cu un strat de carne
20 g sare
1 linguriță de coriandru
1 linguriță de usturoi uscat
2 lingurițe de boia dulce
0,5 lingurițe muștar uscat
1 linguriță de cimbru
0,5 lingurițe ardei iute roșu
0,3 lingurițe de chimen
piper negru măcinat după gust
Mod de preparare:
Tăiați slănina împreună cu soricul, în bucăți mari.
Într-un bol separat, amestecați sarea cu coriandrul măcinat și usturoiul uscat.
Adăugați boiaua dulce, muștarul uscat, chimenul și două tipuri de piper. Amestecați bine.
Tăvăliți fiecare bucată de slănină prin amestecul de condimente pe toate părțile.
Puneți-o în borcane, împachetându-le bine. Închideți recipientele cu capace.

Așezați borcanele pe o tavă de copt. Introduceți într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 30 de minute.
După acest timp, vor apărea bule. Reduceți focul la 120 de grade. Coaceți slănina încă o oră și jumătate.
Apoi înșurubați strâns borcanele cu capace. Lăsați-le la temperatura camerei până se răcesc complet. Gata!

Puteți păstra borcanele cu această gustare luxoasă până la șase luni.
Pur și simplu lăsați-le într-un loc răcoros sau în frigider. Apoi, când este nevoie, scoateți borcanul, tăiați slănina picantă și serviți-o cu felii de pâine proaspătă la masă.
Foarte convenabil, gustos și sățios! Nu uita să o împărtășești cu prietenii tăi.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/yak-zapekty-aromatne-salo-v-bantsi-prosto-i-smachno/











