Ingrediente:
aluatul coșulețelor:
- Făină – 520 g;
- Unt – 310 g;
- Zahăr – 208 g;
- Ou – 73 g;
- Gălbenuș – 1 buc.;
- Praf de copt – 3 g;
- Sare – 2 g;
- Umplutură de fructe – 500 g.
cremă:
- Oua - 250 g;
- Zahăr – 500 g;
- Oțet 70% – 3 g;
- Apă – 150 g;
- Vanilie – ½ g.
Mod de preparare:
Combinați făina cu praful de copt și amestecați. Bateți untul cu un mixer, adăugați zahărul și sarea. Bateți untul până se albește, apoi turnați oul și gălbenușul în șuvoi.
Scoateți periodic uleiul de pe părțile laterale ale recipientului și bateți din nou.
Turnați făina cu praful de copt pe masă, adăugați amestecul cremos și amestecați.
Încercăm să frământăm aluatul în așa fel încât să aibă mai puțin contact cu căldura mâinilor noastre.
Strângem aluatul într-o bilă și îl punem în celofan, punem aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Apoi, umpleți rapid formele de tartă cu aluat, încercând să evitați buzunarele de aer.
Coaceți coșurile la 200 de grade timp de 10-15 minute. Scoateți cu grijă coșulețele din forme și puneți umplutura de fructe înăuntru.
Puteți face asta folosind un poș de patiserie.
Pentru cremă, bateți albușurile la viteză mică până devin ușor spumoase, apoi adăugați vanilia.
Turnați zahărul într-o cratiță, adăugați apa și gătiți până când bulele de la suprafață încep să explodeze încet.
Siropul de zahăr este gata când poți face bule înfipând o furculiță în el.
Turnați oțetul peste albușurile pufoase bătute cu vanilie și bateți încet.
Turnați siropul de zahăr în amestecul de proteine într-un fir subțire și continuați să amestecați.
După ce adăugați siropul de zahăr, bateți smântâna rapid timp de 30 de secunde.
Puneți crema într-un poș cu vârf în formă de stea închisă și turnați-o peste tartele umplute cu fructe.
Puneți coșulețele cu cremă în cuptor la 200 de grade pentru câteva minute.
Tot ce rămâne este să presărăm coșulețele cu zahăr pudră și să le servim.
Rețeta este puțin complicată, dar rezultatul este excelent.
Poftă bună!