Conurile de pin cu ciocolată sunt un desert creativ și original. Perfect pentru ai uimi pe toți în timpul sărbătorilor și îți garantez că va fi incredibil de delicios!
Începeți prin a zdrobi biscuiții în vasul blenderului, mixați-i fin până se transformă în făină și transferați-i într-un bol.
Acum adăugați 70 g de ciocolată neagră tocată, amestecați cu o lingură, adăugați mascarpone și frământați cu mâinile pentru a obține un aluat neted, moale și compact .
Luați câte o bilă de aluat pe rând, rulați-o cu mâinile și modelați-o treptat pentru a ridica vârful și a forma un con.
Această bază va forma structura conului de pin. Repetați până când ați terminat tot aluatul.
Acum decorați toate conurile lipind fulgii de porumb pe suprafață unul câte unul.
Acest lucru va da efectul unui con de pin adevărat și va face desertul și mai realist.
După ce ați terminat, puneți conurile de pin din ciocolată la congelator pentru aproximativ 10 minute .
Între timp, rupeți 200 g de ciocolată neagră în bucăți într-un bol, puneți-o deasupra unei cratițe cu apă și, amestecând, topiți ciocolata la bain-marie.
În cele din urmă, folosind o furculiță și o lingură, glazurați fiecare con de pin cu ciocolată topită, unul câte unul. Aranjați-le unul câte unul pe un platou de servire.
Lăsați-le să se răcească în congelator timp de 10-15 minute înainte de servire.
Dacă preparați aceste deserturi în avans, scoateți-le din congelator cu o oră înainte de servire sau puneți-le la frigider dimineața!