
Clătitele cu dovlecei nu sunt doar sănătoase, ci și foarte gustoase.
Mâncarea cucerește în mod clar clătitele subțiri clasice datorită aspectului său strălucitor.
Rețeta nu conține lapte, chefir sau apă. Sucul eliberat din verdețuri este suficient pentru aluat.
Rețeta de clătite fără zahăr necesită mărar uscat și pătrunjel.
Dacă aveți ierburi proaspete, le puteți folosi. Aceste clătite fără lapte pot fi servite cu sau fără umplutură.
Ingrediente:
Dovlecei – 430 g
Ouă – 3 buc.
Ceapă – 1 buc.
Usturoi – 2 căței.
Pătrunjel uscat – 1 linguriță.
Mărar uscat – 1 linguriță.
Sare – 0,5 lingurițe.
Făină de grâu – 120 g
Brânză tare, cascaval – după gust
Ulei de floarea soarelui – după gust
Unt pentru ungere
Mod de preparare:
Dați dovleceii și ceapa pe răzătoarea fină, dați usturoiul printr-o presă.

Adăugați mărar și pătrunjel uscate, ouăle și amestecați.

Adăugați sare și făină cernută, frământați aluatul de clătite.

Încălziți o tigaie la foc mediu, ungeți-o cu ulei. Turnați treptat aluatul în tigaie și prăjiți clătitele pe ambele părți.

Dacă vrei să faci o umplutură pentru clătite cu dovlecei în tigaie, îți voi oferi mai multe opțiuni.

În primul rând, poate fi brânză amestecată cu usturoi și ierburi aromatice.
În plus, clătitele pot fi umplute cu brânză rasă sau unse cu cremă de brânză.
Bețișoare de crab, ouă fierte, carne, cârnați sau șuncă – alege orice umplutură după gustul tău.
Poftă bună!

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/nesolodki-mlyntsi-z-kabachkiv-na-skovorodi/











