Clatite si Gogosi

Clătitele cu ou se prăjesc până se rumenesc, iar înăuntru se învelește o umplutură de brânză topită delicată, ardei gras tocat, mărar și maioneză

 

 

Clătitele cu ou se prăjesc până se rumenesc, iar înăuntru se învelește o umplutură de brânză topită delicată, ardei gras tocat, mărar și maioneză

 

Ingrediente:

  • ouă – 4 bucăți
  • amidon de cartofi – 15 g
  • smântână – 40 g
  • sare – după gust
  • ulei de prăjit – 25 ml

 umplutură:

  • brânză topită – 3 bucăți (200 g)
  • ardei gras – 150 g
  • frunze de mărar – un vârf de cuțit
  • usturoi – 2 căței
  • maioneză – 100-120 g

Mod de preparare:

Într-un bol, bateți ouăle, adăugați amidonul, smântâna și un praf de sare. Amestecați totul cu un tel până obțineți o compoziție omogenă.

Încălziți o tigaie, adăugați aproximativ 1 linguriță de ulei, turnați aproximativ un polonic din amestecul de ouă și întindeți-l în tigaie.

Tehnologia este aceeași ca la clătite. Prăjiți aproximativ 1 minut pe fiecare parte la foc mic, până se rumenesc.

Tăiați ardeiul în cuburi mici. Dați brânza topită pe o răzătoare medie.

Tocați mărarul fin și combinați-l într-un bol cu ​​ardeiul și brânza topită rasă.

Dați usturoiul printr-o presă și adăugați-l într-un bol. Condimentați totul cu maioneză, amestecați bine și umplutura este gata.

Împărțiți umplutura în porții în funcție de numărul de clătite.

Întindeți o porție din umplutură pe clătită.

Distribuiți uniform și tăiați clătita în 6 triunghiuri.

Rulați triunghiurile în formă de covrigi și așezați-i pe o farfurie.

Puteți servi. Delicios!

 

Pofta buna!

 

 Sursă