
Ingrediente:
- Cartofi – 1,2 kg
- Ceapă – 2 buc.
- Șampioane – 250 g
- Bacon crud în porții – 500 g
- Brânză tare
Marinadă:
- Condiment pentru cartofi – 1 linguriță.
- Boia dulce – 1 linguriță.
- Turmeric – 0,5 lingurițe.
- Usturoi uscat – 1 linguriță.
- Ierburi provensale – 1 linguriță.
- Sare, piper după gust
- Ulei – 50 ml.
Mod de preparare:
Am tăiat cartofii curățați în felii, ceapa în semi-inele și ciupercile în felii.
Am pus totul împreună într-o tavă de copt.
Marinadă:
Într-un bol separat, torn condimente pentru cartofi, boia de ardei, turmericul, usturoiul uscat, ierburile provensale, sarea, piperul.
Torn uleiul și amestec. Torn marinada și amestec totul cu mâinile. Las 10 minute.

Presăr slănina pe toate părțile de pe masă cu sare și piper.
O tai în bucăți mai mici. O rulez într-un tub, o pun într-o formă, o acopăr cu folie de aluminiu.
O coc în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.
Apoi scot folia și o coc încă 20 de minute.

Apoi presar vasul cu mai multă brânză rasă și îl pun din nou la cuptor pentru 6-7 minute.
Delicios!

Poftă bună!












