
Ingrediente:
- carne tocată – 600 g (eu am folosit pui)
- pâine – 4 bucăți + apă
- dovlecei – 1 buc.
- morcov – 1 buc.
- ceapă – 1 buc.
- usturoi – 4 căței.
- cartofi – 1 buc.
- unt moale – 1 lingură.
- ouă – 2 buc.
- sare, piper – după gust
În plus:
- ceapă – 1 buc.
- frunză de dafin
Mod de preparare:
Înmoaie pâinea în apă câteva minute.
Pun carnea tocată într-un bol adânc, adaug pâinea. Dau dovleceii pe răzătoare, storc lichidul cu mâinile.
Dau pe răzătoare și morcovii, ceapa, usturoiul și cartofii.
Adaug untul înmuiat, gălbenușurile de ou, sarea și piperul și amestec cu mâinile.
Las pe masă să se odihnească.

Îmi umez mâinile cu apă, formez șnițele, le înmoi prin albușuri de ou bătute cu o furculiță.
Încing uleiul într-o tigaie și le prăjesc pe ambele părți până se rumenesc.

Într-o tavă de copt, am pus ceapa tăiată în semi-inele pe fund. Am pus șnițele și foaia de dafin deasupra.
Am turnat puțină apă, am acoperit cu un capac și am fiert la foc mic timp de 20 de minute. Delicios!

Poftă bună!












