
Ingrediente:
Carne de porc tocată – 500 g
Ceapă – 1 buc.
Ouă – 3 buc.
Brânză tare – 150 g
Pătrunjel – 20 g
Ardei gras – 1 buc.
Cartofi – 500 g
Făină de grâu – 100 g
Ulei de floarea soarelui – 20 ml
Sare după gust
Piper negru (măcinat) – după gust
Mod de preparare:
Spargeți 1 ou în carnea tocată finită, adăugați ceapă tocată, piper negru și sare, amestecați bine.
Acoperiți masa sau un tocător mare cu folie alimentară.
Întindeți carnea tocată pe suprafață într-un strat de aproximativ 2 cm.

Răzește brânza, taie ardeiul gras cubulețe, toacă pătrunjelul.
Pune mai întâi brânza pe carnea tocată, apoi ardeiul, presără pătrunjel. Rulou cu carnea tocată și pune-o la congelator pentru 2 ore.

Pregătiți ingredientele pentru pane: dați cartofii pe răzătoare, turnați făina într-un recipient convenabil, adăugați sare în 2 ouă și bateți-le ușor.

Scoateți ruloul de carne tocată, desfaceți folia de aluminiu. Tăiați carnea tocată în felii de aproximativ 4 cm grosime.

Tăvăliți fiecare bucată prin făină, apoi înmuiați-o în ou și acoperiți cotletul cu cartofi pe toate părțile cu mâinile.

Așezați chiftelele într-o tigaie încinsă cu ulei și prăjiți-le timp de 5-6 minute pe fiecare parte. Gata!

Serviți șnițele suculente într-o „coajă” crocantă cu o salată de legume.
Acest lucru va fi suficient pentru a vă sătura și a avea o seară minunată.
Cu siguranță veți avea nevoie de rețeta pentru un fel de mâncare atât de elegant și simplu, luați aminte!
Pofta buna!
Surs: https://babusyni-retsepty.com.ua/novynka-retsept-kotlet-yaki-ne-potribno-lipyty/












