Placinte si Rulade

Chiflele pufoase cu ceapă verde, atât de frumoase și delicioase încât vor împodobi chiar și o masă festivă!

 

 

Chiflele pufoase cu ceapă verde, atât de frumoase și delicioase încât vor împodobi chiar și o masă festivă!

 

Ingrediente:

Aluat:

  • Ouă – 2 buc.
  • Chefir — 300 ml
  • Ulei vegetal — 100 ml
  • Sare – 1 linguriță. l.
  • Zahăr – 3 lingurițe. l.
  • Drojdie uscată — 7-8 g
  • Făină de grâu — 550-600 g
  • Ceapă verde — 200 g
  • Gălbenuș de ou — 1 buc.
  • Lapte – 1 linguriță. l.

 

Mod de preparare:

Amestecați ouăle cu sarea și zahărul. Apoi adăugați chefir și ulei de floarea soarelui. Separat, amestecați făina cu drojdia.

Apoi, adăugați ingredientele uscate la ingredientele lichide în mai multe tranșe. Frământați un aluat moale și ușor lipicios.

Ungeți un bol cu ​​ulei și puneți aluatul în el, rotunjindu-l ușor.

Acoperiți vasul cu un prosop sau folie alimentară. Lăsați aluatul să stea 1-2 ore pentru a-și crește volumul.

Când aluatul este gata, îl împărțiți în 16 bucăți. Ungeți masa cu ulei vegetal. Apoi întindeți fiecare bucată de aluat într-o turtă ovală.

Faceți tăieturi longitudinale în aluat, fără a tăia marginile  turtelor. Puneți niște ceapă verde tocată peste aluat.

Chiflele pufoase cu ceapă verde sunt un adaos excelent la supă sau bulion

Chiflele pufoase cu ceapă verde sunt un adaos excelent la supă sau ciorba.

Întoarceți fiecare prăjitură pe diagonală. Apoi formați un „melc” înfășurând aluatul într-o spirală. Introduceți marginea sub partea de jos a cocului.

Chiflele pufoase cu ceapă verde sunt un adaos excelent la supă sau bulion

Chiflele pufoase cu ceapă verde sunt un adaos excelent la supă sau  ciorba.

Așezați chiflele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Amestecă gălbenușul de ou cu laptele și unge partea de sus a chiflelor cu acest amestec.

Chifle cu unt și ceapă verde

Chifle cu unt și ceapă verde

Coaceți chiflele timp de 15-20 de minute la 180 de grade, până se rumenesc.

 

Poftă bună!

 

 Sursa