Ingrediente:
- Brânză de vaci – 300 g;
- Chefir – 120 g;
- Făină – 400 g;
- Ou – 1 buc.;
- Zahăr – 50 g;
- Apă – 1 linguriță;
- Ulei vegetal – 60 g;
- Zahăr vanilat – 10 g;
- Marmeladă – 300 g.
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecați oul cu zahărul obișnuit și cel vanilat, precum și sarea și bateți până se dizolvă boabele de nisip.
Frecați brânza de vaci printr-o sită în amestecul de ouă și amestecați.
Turnați ulei vegetal și chefir în amestec și amestecați. Toarnă jumătate din făină și bicarbonat de sodiu în amestec și frământă aluatul.
Apoi, adăugați treptat făina rămasă în aluat și frământați cu mâinile pe masă timp de 5 minute.
Împărțiți aluatul în bile de câte 85 de grame fiecare. Rulați biluțele în lipii de 2-3 mm grosime.
Tocați marmelada și întindeți-o pe suprafața aluatului.
Rulam lipiile în chifle cu umplutura înăuntru.




Pofta buna!