Ingrediente:
- făină – 800 g;
- drojdie – 5 g;
- sare – 10 g;
- lapte – 500 ml;
- carne de vită – 500 g;
- ceapă – 100 g;
- unt;
- gălbenuș – buc.
Mod de preparare:
Turnați 5 grame de drojdie și aceeași cantitate de sare într-un bol cu făină.
Turnați laptele peste făină și frământați până obțineți un aluat elastic și moale.
Sigilăm aluatul în folie alimentară și îl lăsăm la loc cald timp de 10 minute.
Pentru umplutură, tocați mărunt carnea și ceapa, amestecați cu sare și piper negru.
Împărțiți aluatul în 4 părți egale și formați bile.
Rulați toate bilele în plăcinte subțiri și ungeți-le cu unt topit.
Așezați umplutura de carne și ceapă pe fiecare lipie.
Înfășurăm umplutura în lipii și sigilăm carnea înăuntru.
Rulați fiecare rulou în formă de melc și apăsați ușor cu un sucitor.
Așezați melcul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Acoperiți melcii cu folie alimentară și lăsați-i timp de 20 de minute.
Ungeți fiecare melc cu gălbenuș și lapte.
Coaceți melcii la 185 de grade timp de 35-40 de minute.
Drept urmare, avem melci parfumați și roșiatici.
Acestea sunt niște chifle unice care nu vor lăsa pe nimeni indiferent.
Pofta buna!