Procesul de preparare a chiflelor cu cireșe necesită timp și atenție la detalii, dar rezultatul merită efortul.
Ingrediente:
- Ouă – 3 buc.;
- Zahăr – 80 g;
- Apă – 200 ml;
- Unt – 100 g;
- Făină – 600 g;
- Drojdie – 10 g;
- Cireșe – 200 g;
- Zahăr vanilat – 30 g;
- Scorţişoară.
Mod de preparare:
Bateți ouăle ușor cu o furculiță, adăugați zahărul și amestecați bine. Turnați apă în amestec, adăugați untul topit, amestecați.
Toarnă puțină făină și drojdie uscată în amestec și frământă aluatul. Adăugați treptat făina rămasă în aluat și continuați să frământați cu o lingură sau o spatulă.
Lăsați aluatul sub folie alimentară într-un loc cald timp de 1-1,5 ore. Ungeți-vă mâinile și suprafața de lucru cu ulei vegetal, întindeți aluatul și întindeți-l într-un strat.
Presărați uniform zahăr vanilat și scorțișoară peste stratul de aluat și adăugați cireșele. Este necesar să lăsați o margine neatinsă, să faceți un pas înapoi de aproximativ 4 cm.
De la marginea opusă, rulați aluatul într-un sul.
Închidem rulada cu umplutura folosind marginea lipsită de scorțișoară și cireșe.
Tăiați rulada în porții mici de 4-5 cm lungime și așezați-o vertical pe o tavă de copt tapetată cu hârtie.
Adică, tăietura ar trebui să fie orientată în sus.
Lăsați chiflele sub un prosop timp de 30 de minute, apoi ungeți-le cu gălbenuș. Coaceți chiflele la 180 de grade timp de 25 de minute.
După coacere, chiflele trebuie lăsate la răcit aproximativ 10 minute. Nu tăiați fiecare chiflă separat, ci rupeți bucăți.
Pofta buna!