
Ingrediente:
Aluat
Apă caldă – 300 ml
Iaurt clasic – 150 g
Zahăr – 80 g
Drojdie uscată – 8 g
Ouă – 2 bucăți (se lasă 1 gălbenuș pentru uns)
Unt topit – 100 g
Făină de grâu – 600 g
Sare – 1 linguriță
Amidon de porumb – pentru dragare
Semințe de mac – pentru umplutură (sau orice altceva doriți)
Ungere:
Gălbenuș – 1 buc. + apă – 1 lingură.
Sirop de zahăr
Zahăr – 1 lingură
Zahăr vanilat – 1 lingură
Apă fierbinte – 1 lingură
Mod de preparare:
Într-un bol, adăugați iaurtul în apa caldă și amestecați.

Adăugați zahărul, drojdia uscată și amestecați până se dizolvă drojdia.

Adăugați ouăle (păstrați un gălbenuș pentru uns), untul topit și amestecați totul bine.

Turnați puțin mai mult de jumătate din făină printr-o sită, adăugați sare și amestecați.

Turnați făina rămasă și amestecați.
Transferați aluatul pe masă și frământați până obțineți un aluat omogen.

Lăsați aluatul timp de 80 de minute într-un bol (uns cu ulei de floarea soarelui) și acoperiți cu un capac sau un prosop.

Împărțiți aluatul în șase părți și faceți chifle.

Lăsați chiflele sub folie timp de 5-10 minute.

Tăvăliți chiflele prin amidon de porumb și întindeți-le în dreptunghiuri de 0,5 cm grosime.
Ungeți-le cu ulei și presărați-le cu semințe de mac.

Rulați în tuburi. Fixați marginile pe o parte și tăiați pe lungime fără a atinge partea fixată.

Împletiți cozile și rulați-le în bile. Așezați-le pe o foaie de hârtie de copt, acoperiți-le și lăsați-le timp de 15 minute.

Amestecați gălbenușul de ou cu apă și ungeți chiflele. Coaceți timp de 20-25 de minute la 180 de grade.

Toarnă zahărul, zahărul vanilat și apa fierbinte într-un bol mic și amestecă totul.

Ungeți bine chiflele finite.
Poftă bună!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/pyshni-bulochky-iz-prostyh-produktiv-pidkoryuyut-z-pershoho-shmatochka/












