Checuri

Cheesecake cu mac și ciocolată: un desert cu trei straturi pe care îl vei adora. Această prăjitură este combinația perfectă a tuturor celor trei arome într-un desert delicios

 

 

Cheesecake cu mac și ciocolată: un desert cu trei straturi pe care îl vei adora. Această prăjitură este combinația perfectă a tuturor celor trei arome într-un desert delicios

 

Ingrediente:

aluat:

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 100 ml de ulei
  • 120 ml lapte
  • 150 g făină albă
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriță de praf de copt

stratul de cheesecake:

  • 500 g brânză de vaci moale
  • 2 ouă
  • 100g zahăr
  • 1 linguriță de zahăr vanilat
  • 2 linguri de griș (sau budincă de vanilie)

stratul de semințe de mac:

  • 200 g semințe de mac măcinate
  • 200 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță de zahăr vanilat
  • 1 ou

 glazura de ciocolată:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 50 ml frișcă pentru frișcă
  • 1 linguriță de unt (pentru strălucire)

 

Mod de preparare:

1️⃣ Pregătiți aluatul de cacao.

Bateți ouăle cu zahărul până se fac spumă. Adăugați uleiul, laptele și amestecați. La final, adăugați făina amestecată cu cacao și praful de copt. Turnați aluatul într-o formă de tort unsă și tapetată cu hârtie de copt.

2️⃣ Strat de brânză de vaci.

Amestecați toate ingredientele până la omogenizare. Brânza de vaci trebuie să fie omogenă, fără cocoloașe. Turnați cu grijă peste aluatul de cacao și neteziți compoziția.

3️⃣ Strat de semințe de mac.

Turnați laptele fierbinte peste semințele de mac măcinate, adăugați zahărul și vanilia. După ce s-a răcit, încorporați ouăle. Întindeți amestecul de semințe de mac peste stratul de cheesecake.

4️⃣ Coacere.

Coaceți prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 170°C timp de aproximativ 45-50 de minute. Lăsați-o să se răcească complet.

5️⃣ Glazură de ciocolată.

Topiți ciocolata în cremă, adăugați untul și turnați peste prăjitura rece. Lăsați să se întărească la frigider.

 

Sfaturi pentru îmbunătățire:

  • Coajă de lămâie poate fi adăugată la stratul de brânză de vaci pentru prospețime.
  • În loc de ciocolată, poți folosi și ganache de ciocolată albă.
  • Tăiați tortul numai după ce glazura s-a întărit complet (de preferință a doua zi).

Cheesecake cu mac și ciocolată: un desert cu trei straturi pe care îl vei adora

 

Poftă bună!

 

 Sursa