Ingrediente:
aluat:
Făină – 450 g;
Zahăr – 20 g;
Ulei de floarea soarelui – 100 ml;
Ou – 1 buc.;
Lapte – 250 ml.;
Drojdie uscată – 6 g;
Sare – un vârf de cuțit;
Lapte – 1 lingură.
umplutură:
Cartofi – 500 g;
Unt – 50 g;
Brânză – 100 g;
Ceapă verde – 50 g;
Sare – un vârf de cuțit;
Piper negru – un vârf de cuțit.
Mod de preparare:
Pentru umplutură, curățați cartofii de coajă și fierbeți-i până se înmoaie.
Pentru aluat, combinați făina, laptele, zahărul, uleiul, albușul de ou, drojdia și sarea și frământați până obțineți un aluat moale și elastic.
Lăsați aluatul sub un prosop timp de 30 de minute. Întoarceți umplutura, pasați cartofii, adăugați untul, sarea și piperul. Tocați ceapa verde și adăugați-o peste cartofi.
Răzește brânza și adaugă-o peste umplutură. Întinde aluatul în 5 părți egale. Întinde fiecare parte într-o tavă dreptunghiulară mare.
Așezați câte o fâșie de umplutură pe fiecare parte a capetelor mici ale foii. Răsuciți ambele capete ale ruloului cu umplutura spre centrul dreptunghiului.
Procedați la fel și cu restul aluatului. Împărțiți aluatul în două chifle, ungeți fiecare cu gălbenuș de ou. Coaceți chiflele la 180 de grade timp de 25-28 de minute.
Drept urmare, avem niște rulouri delicioase de cartofi.
O modalitate excelentă de a face produse de patiserie.
Pofta buna!