Torturi

Cel mai rapid tort festiv cu glazură de ciocolată. Extrem de delicios și poate fi făcut cu ușurință de oricine

 

 

Cel mai rapid tort festiv cu glazură de ciocolată. Extrem de delicios și poate fi făcut cu ușurință de orcine

 

Ingrediente:

pandișpan de casă:

ouă – 6 buc.;
zahăr – 150 g;
sare – un vârf de cuțit;
lapte – 50 ml;
făină – 220 g;
praf de copt – 10 g;
vanilină – 1,5 g.

cremă:

smântână 33% – 400 g;
zahăr pudră – 100 g.

glazură:

ciocolată neagră – 200 g;
lapte – 100 ml;
arahide – 60 g.

 

Mod de preparare:

Spargeți ouăle într-un bol, adăugați sarea, zahărul granulat și vanilia și bateți până obțineți o compoziție albă și pufoasă.

Cerneți făina și praful de copt în amestec și frământați aluatul de pandișpan.

Turnați laptele în aluat, amestecați.

Acoperiți o foaie de hârtie de copt de 38*28, întindeți aluatul pe suprafață.

Cel mai rapid tort. Extrem de delicios și festiv.

Nivelați aluatul pe suprafață și coaceți la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

Pentru a prepara crema, bateți crema cu zahărul pudră până se formează vârfuri tari.

Împărțiți prăjitura finită în două părți egale și înmuiați-o cu lapte.

Cel mai rapid tort. Extrem de delicios și festiv.

Ungeți fiecare prăjitură cu cremă și asamblați prăjitura.

Cel mai rapid tort. Extrem de delicios și festiv.

Ungeți părțile laterale și partea de sus a tortului cu cremă și lăsați-l la frigider timp de 2 ore.

Cel mai rapid tort. Extrem de delicios și festiv.

Între timp, pregătiți ganache-ul – topiți ciocolata în lapte.

Tăiați alunele în firimituri și turnați-le în ganache.

Acoperiți suprafața tortului cu ganache de ciocolată.

Cel mai rapid tort. Extrem de delicios și festiv.

Rezultatul este o prăjitură simplă de ciocolată, făcută cu ingrediente simple.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/nayshvydshyy-tort-nadzvychayno-smachnyy-ta-svyatkovyy/