
Ingrediente:
pandișpan de casă:
ouă – 6 buc.;
zahăr – 150 g;
sare – un vârf de cuțit;
lapte – 50 ml;
făină – 220 g;
praf de copt – 10 g;
vanilină – 1,5 g.
cremă:
smântână 33% – 400 g;
zahăr pudră – 100 g.
glazură:
ciocolată neagră – 200 g;
lapte – 100 ml;
arahide – 60 g.
Mod de preparare:
Spargeți ouăle într-un bol, adăugați sarea, zahărul granulat și vanilia și bateți până obțineți o compoziție albă și pufoasă.
Cerneți făina și praful de copt în amestec și frământați aluatul de pandișpan.
Turnați laptele în aluat, amestecați.
Acoperiți o foaie de hârtie de copt de 38*28, întindeți aluatul pe suprafață.

Nivelați aluatul pe suprafață și coaceți la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
Pentru a prepara crema, bateți crema cu zahărul pudră până se formează vârfuri tari.
Împărțiți prăjitura finită în două părți egale și înmuiați-o cu lapte.

Ungeți fiecare prăjitură cu cremă și asamblați prăjitura.

Ungeți părțile laterale și partea de sus a tortului cu cremă și lăsați-l la frigider timp de 2 ore.

Între timp, pregătiți ganache-ul – topiți ciocolata în lapte.
Tăiați alunele în firimituri și turnați-le în ganache.
Acoperiți suprafața tortului cu ganache de ciocolată.

Rezultatul este o prăjitură simplă de ciocolată, făcută cu ingrediente simple.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/nayshvydshyy-tort-nadzvychayno-smachnyy-ta-svyatkovyy/











