Ingrediente:
- Unt – 100 g;
- Apă – 125 ml;
- Lapte – 125 ml;
- Sare – 0,5 lingurițe;
- Făină – 150 g;
- Ouă – 4 buc.;
- Cremă – 500 ml;
- Zahăr pudră – 160 g;
- Smântână – 150 g;
- Ciocolată – 100 g.
Mod de preparare:
Într-o cratiță, amestecați untul cu apa și laptele. Topiți untul într-o cratiță, adăugați sare în lichid și aduceți la fierbere.
Turnați făina în lichid, frământați aluatul la foc minim. Uscați aluatul și apoi puneți-l într-un bol.
Adăugați ouăle unul câte unul în aluat, amestecați bine.
Puneți aluatul într-un poș de patiserie, acoperiți tava de copt cu hârtie de copt.
Așezați bucățele mici de aluat pe tava de copt.
Coaceți fursecurile în cuptor la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
Pentru a prepara crema, amestecați crema cu zahărul pudră și bateți-o cu un mixer.
Adăugați smântâna peste crema de unt și continuați să mixați până la omogenizare.
Puneți fursecurile într-un bol adânc și amestecați-le cu crema.
Puteți separa fursecurile de cremă și le puteți amesteca în părți.
Așezați fursecurile în cremă într-un inel de patiserie și apăsați. Acoperiți prăjitura cu folie alimentară și dați-o la frigider timp de 4 ore.
Topiți ciocolata și după ce s-a stabilizat, decorați tortul cu glazură.
Această prăjitură frumoasă și aerisită se prepară destul de repede și ușor. Prin urmare, merită cu siguranță să încercați să o gătiți.
Pofta buna!