Retete de Mancaruri

Cei dragi apreciază mult aceste „Cuiburi de brânză” cu o umplutură interesantă care face preparatul atractiv și apetisant

 

 

Cei dragi apreciază mult aceste „Cuiburi de brânză” cu o umplutură interesantă care face preparatul atractiv și apetisant

 

Ingrediente:

carne tocată – 0,5 kg
ceapă – 1 buc.,
ou – 1 buc.,
pâine – 1 felie (+lapte),
sare, piper negru măcinat

Umplere:

brânză tare – 100 g,  cascaval
ou – 1 buc.,
smântână – 100 g,
verdeata, marar,

 

Mod de preparare:

Pentru a face „cuiburile”, luați carne tocată, sare și piper după gust, adăugați un ou, ceapă tocată mărunt și o bucată de pâine (înmuiată în lapte și stoarsă pentru a îndepărta excesul de lichid).

Le gătesc adesea în loc de șnițele! Cei dragi vor aprecia aceste „Cuiburi de brânză”

Amestecă totul bine, apoi lovește-l de fundul bolului (ridică carnea tocată cu mâna și arunc-o înapoi cu forță).

Pentru umplutură, radeți brânza, tocați ierburile, adăugați smântâna și oul și amestecați.

Le gătesc adesea în loc de șnițele! Cei dragi vor aprecia aceste „Cuiburi de brânză”

Carnea tocată va ieși destul de densă (astfel încât „cuiburile” nu se vor destrăma), iar umplutura va avea o grosime medie (ca smântână 15%).

Le gătesc adesea în loc de șnițele! Cei dragi vor aprecia aceste „Cuiburi de brânză”

Luăm carnea tocată cu mâinile ude, o rulăm în bile și le așezăm într-o formă sau pe o tavă de copt (ungem ușor cu ulei).

Le gătesc adesea în loc de șnițele! Cei dragi vor aprecia aceste „Cuiburi de brânză”

Faceți o adâncitură în biluțe cu fundul unui pahar.

Le gătesc adesea în loc de șnițele! Cei dragi vor aprecia aceste „Cuiburi de brânză”

Umpleți găurile cu umplutura: puneți câte o lingură pe rând.

Le gătesc adesea în loc de șnițele! Cei dragi vor aprecia aceste „Cuiburi de brânză”

Coaceți cuiburile de carne într-un cuptor încins timp de 40 de minute la o temperatură de 200°.

Le gătesc adesea în loc de șnițele! Cei dragi vor aprecia aceste „Cuiburi de brânză”

Lăsați vasul gata gătit în tigaie pentru a absorbi sucul.

Le gătesc adesea în loc de șnițele! Cei dragi vor aprecia aceste „Cuiburi de brânză”

Iată cât de ușor este să faci „ceva nou” din carne tocată: gustos, sățios și frumos.

Adăugați legume proaspete sau cartofi prăjiți în farfurie – nimeni nu va refuza o astfel de cină.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/hotuyu-ih-chasto-zamist-kotlet-blyzki-otsinyat-taki-hnizda-z-syrom/