
Ingrediente:
carne tocată – 0,5 kg
ceapă – 1 buc.,
ou – 1 buc.,
pâine – 1 felie (+lapte),
sare, piper negru măcinat
Umplere:
brânză tare – 100 g, cascaval
ou – 1 buc.,
smântână – 100 g,
verdeata, marar,
Mod de preparare:
Pentru a face „cuiburile”, luați carne tocată, sare și piper după gust, adăugați un ou, ceapă tocată mărunt și o bucată de pâine (înmuiată în lapte și stoarsă pentru a îndepărta excesul de lichid).

Amestecă totul bine, apoi lovește-l de fundul bolului (ridică carnea tocată cu mâna și arunc-o înapoi cu forță).
Pentru umplutură, radeți brânza, tocați ierburile, adăugați smântâna și oul și amestecați.

Carnea tocată va ieși destul de densă (astfel încât „cuiburile” nu se vor destrăma), iar umplutura va avea o grosime medie (ca smântână 15%).

Luăm carnea tocată cu mâinile ude, o rulăm în bile și le așezăm într-o formă sau pe o tavă de copt (ungem ușor cu ulei).

Faceți o adâncitură în biluțe cu fundul unui pahar.

Umpleți găurile cu umplutura: puneți câte o lingură pe rând.

Coaceți cuiburile de carne într-un cuptor încins timp de 40 de minute la o temperatură de 200°.

Lăsați vasul gata gătit în tigaie pentru a absorbi sucul.

Iată cât de ușor este să faci „ceva nou” din carne tocată: gustos, sățios și frumos.
Adăugați legume proaspete sau cartofi prăjiți în farfurie – nimeni nu va refuza o astfel de cină.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/hotuyu-ih-chasto-zamist-kotlet-blyzki-otsinyat-taki-hnizda-z-syrom/












