
Ingrediente:
mere – 7 buc.;
zahăr – 240 g;
scorțișoară măcinată – 1 linguriță;
praf de copt – 12 g;
făină – 160 g;
ouă – 3 buc.;
sare – 1 vârf de cuțit;
lapte – 200 ml.
Mod de preparare:
Dați merele curățate pe răzătoarea mare și puneți-le într-o tigaie.
Presărați masa de mere cu 40 g de zahăr și scorțișoară, amestecați.
Fierbeți merele într-o tigaie până se evaporă lichidul, aproximativ 7-10 minute.
În acest moment, bateți ouăle cu zahărul și sarea până devin pufoase.
Amestecați făina cu praful de copt și cerneți treptat în masa de ouă, frământați un aluat gros și fraged.
Acoperiți tava cu hârtie de copt, întindeți stratul de mere pe ea.
Turnați aluatul peste stratul de mere și coaceți la 180 de grade timp de 20 de minute.
După coacere, scoateți imediat stratul din cuptor, întoarceți-l și îndepărtați hrănitorul de jos.
Rulați stratul într-un sul cu umplutura în interior.

Presărați chifla cu zahăr pudră, dacă doriți, și serviți cu ceai.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/hotuyte-odyn-raz-i-zahochete-znovu-naysokovytishyy-i-nayzapashnishyy-yabluchnyy-rulet/











