
Ingrediente:
(formă de 24-25 cm):
Carne tocată – 250 g
Cartofi – 500 g
Ardei gras – 180 g
Roșii – 100 g
Morcovi – 100 g
Ceapă – 120 g
Brânză – 150 g
Pastă de tomate – 1 lingură.
Boia de ardei, curry, ierburi aromatice – câte 1/2 linguriță din fiecare.
Sare, piper – după gust
Usturoi – 1-2 căței
Apă – 100 ml
Mod de preparare:
Este foarte simplu. Tăiați legumele în cuburi mici, puneți-le imediat într-o tavă de copt și adăugați carnea tocată.
Poți folosi orice legume. Aici am cartofi, morcovi, ceapă, un ardei gras mic și câteva roșii mici.
Carnea tocată este absolut orice este disponibilă. Am amestecat. Și este atât de puțină carne tocată încât cantitatea ei în raport cu legumele s-ar putea să vă surprindă.
Dar, de fapt, este destulă și mâncarea va fi satisfăcătoare.

Separat, amestecați pasta de tomate și condimentele (boia de ardei, curry, ierburi uscate), stoarceți usturoiul, adăugați sare și piper după gust și diluați cu apă.

Se toarnă în forma cu carnea tocată și legumele, se amestecă imediat și se tasează ușor cu o lingură.

Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și introduceți-l în cuptor. Coaceți timp de 1 oră la 230 °C.
Toate legumele trebuie să fie bine gătite până sunt complet gătite.
Temperatura și timpul indicate sunt pentru gătirea într-o formă ceramică grea, cu pereți groși.
Dacă forma este din metal subțire, temperatura ar trebui să fie puțin mai scăzută, iar timpul poate fi ușor redus.

Apoi scoateți folia, acoperiți suprafața cu brânză rasă și puneți din nou la cuptor pentru 10 minute. Temperatura este aceeași.

Iată întreaga rețetă. Nu este instant, dar nu trebuie să faci nimic. Toci totul, amesteci și torni sosul peste.

Mâncarea iese superbă. Gustul este extraordinar! Multe legume și foarte puțină carne.
În același timp, este foarte sățioasă și, în același timp, atât de frumoasă.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/nayledachisha-vecherya-i-produkty-nayprostishi-a-yak-smachno-bez-dobavky-ne-obiytysya/












