
Este unul dintre cele mai iubite alimente în timpul verii, iar după ce vei vedea cât de benefic este pentru organism, vei începe și tu să îl consumi în fiecare zi.
În articolul de mai mai jos vei afla și când nu ai voie să consumi castravete.
Deși se găsește sub tot felul de forme și de mărimi pe tot Globul, castravetele a reușit să câștige popularitatea peste tot datorită, în primul rând, al faptului că are foarte puține calorii la suta de grame de produs.
Castravetele aparține familiei Cucurbitacee, alături de dovlecei, dovleci și pepeni și este recomandat să fie consumat în stare proaspătă sau murat în fiecare zi, deoarece are foarte puține calorii.
Are numai 12 calorii la o sută de grame și este gustarea perfectă la dietă.
În zilele toride de vară, castravetele este alimentul perfect deoarece abundă în apă și în electroliți și asigură hidratarea imediat.
Medicii recomandă consumul de castraveți în stare proaspătă, iar în timpul iernii când nu se găsesc la fel de ușor, se recomandă consumul de castraveți murați cu sare sau cu puțin oțet.
Bogați în minerale precum potasiul, magneziu, silicon, castraveții sunt foarte buni pentru sănătate. De asemenea, aceștia elimină deșeurile din organism și distrug pietrele de la rinichi.
Luptă cu diabetul, reduc colesterolul și reglează tensiunea arterială. Sucul de castraveți este bogat într-un hormon care este necesar pentru celulele pancreatice ca să creeze insulină.
Castraveții conțin, de asemenea, cantitățile necesare de vitamine în timpul zilei. Ei abundă în vitamina A, B și C, care stimulează organismul.
De asemenea, aceștia luptă împotriva mai multor tipuri de cancer, precum cancerul de sân, ovarian, dar și de prostată și uterin.
Persoanele care se confruntă cu o constipație severă sunt sfătuite să consume mai des castraveți, care ajută la remedierea acestei probleme.
Cine nu are voie să consume castravete
Persoanele care suferă de diabet sau probeleme cardiovasculare ar trebui să limiteze consumul de sodiu care există în castraveții murați. Altfel pot mări şansele apariţiei diverselor complicaţii.
1. Castravetele ne hidratează. Dacă eşti prea ocupat să bei apă îndeajuns, ronţăie un castravete răcoritor, care este format din 96% apă. Vei compensa cu succes lipsa apei din organismul tău.
2. Castravetele luptă cu arsurile, şi interne şi externe. Dacă mănânci castravete, organismul tău va scăpa de nesuferitele arsuri la stomac.
Mai mult, dacă aplici castravete pe piele când este arsă de soare, durerea se va diminua.
3. Castravetele elimină toxinele. Toată apa din castravete se comportă ca un fel de mătură virtuală care va curăţa toxinele din sistemul tău.
Dacă mănânci regulat castravete, e posibil chiar să dizolve şi pietrele la rinichi.
4. Castravetele e plin de vitamina A, B şi C, întărind sistemul imunitar, dându-ţi energie şi oferindu-ţi un ten luminos.
Dă-i mai multă putere castravetelui şi combină-l într-un „smoothie“ (suc de legume) cu morcovi şi spanac.
5. Castravetele întăreşte articulaţiile. Silica din castravete ajută la întărirea ţesuturilor de legătură din jurul muşchilor şi articulaţiilor.
6. Castravetele este plin de minerale bune pentru piele, cum ar fi magneziul, potasiul şi siliciul.
Acesta este motivul pentru care această legumă se foloseşte foarte mult în tratamentele din spa-uri. Vitamina K, fierul şi calciul contribuie la un ten strălucitor şi la un plus de energie.
7. Castravetele este un ajutor în eliminarea kilogramelor în plus. Adaugă castravete la salate şi la supe sau pentru a mânca humus, în loc de pâine, foloseşte o felie de castravete.
8. Castravetele întinereşte ochii. Feliuţele de castravete răcite în prealabil sunt deja un clişeu în tratamentele cosmetice, dar nu degeaba: castravetele ajută la reducerea pungilor de sub ochi.
9. Castravetele reduce şi riscul de cancer. Câteva studii au descoperit puterile castravetelui de a reduce riscul incidenţei mai multor tipuri de cancer.
10. Castravetele stabilizează tensiunea sanguină. Pacienţii cu probleme de tensiune, şi mare şi mică, îşi reduc simptomele mâncând castravete.
11. Castravetele împrospătează respiraţia. Sucul de castravete ajută la vindecarea gingiilor şi împrospătează respiraţia.
12. Castravetele ajută la digestie, fibrele din el fiind un aliat de nădejde.
13. Castravetele este bun pentru păr şi unghii. Silica, mineralul minune din castravete, va conferi strălucire şi va întări părul şi unghiile.
14. Castravetele alcalinizează organismul. Castravetele îţi va aduce organismul într-o stare mai alcalină, fapt care înseamnă mai puţine boli.
15. Castravetele vindecă mahmureala. Câţiva castraveciori proaspeţi înainte de a te băga în pat vor oferi organismului cu zaharurile necesare, vitamina B şi electroliţi.
Astfel, intensitatea mahmurelii de a doua zi va fi mult redusă.
16. Castravetele alină durerile musculare şi de articulaţii. Toate acele vitamine şi minerale din castravete îl transformă într-un inamic de temut pentru durerile musculare sau cele de încheieturi.
17. Castravetele ţine rinichii în formă, scăzând nivelul acidului uric din organism.
18. Castravetele este bun pentru diabetici. Cei care suferă de diabet se pot bucura de un castravete şi să beneficieze şi de ce are el mai bun: conţine un hormon de care celulele pancreasului au nevoie pentru a produce insulină.
19. Castravetele reduce stresul. Aroma unei infuzii de castravete te va calma.
20. Castravetele reduce colesterolul. Un compus numit „sterol“ din castravete ajută la reducerea colesterolului „rău“, adică LDL – lipoproteinele cu densitate mică.
Siliciul mineral din castravete face parul si unghiile mai sanatoase si mai puternice, iar sulful ajuta la stimularea cresterii parului.
Alte beneficii
Cu toate ca nu multa lume indrageste castravetii, acestia au numeroase beneficii pentru sanatatea noastra.
Sunt un protector eficient al oaselor – conform unei cercetari aparute in publicatia Nutrition, se arata faptul ca un aport insemnat de vitamina K, reduce considerabil riscul de a face o fractura.
Ba mai mult, lucreaza impreuna cu vitamina D in scopul de a mari densitatea osoasa si de a echilibra nivelul calciului in oase.
Protejeaza inima datorita capacitatii de a reduce hipertensiunea arteriala. Datorita continutului ridicat de potasiu, castravetii au un efect protector pentru inima.
Persoanele care includ in dieta o varietate de legume si fructe care sunt bogate in potasiu prezinta un risc mult mai mic de afectiuni cardiace.
Ba mai mult. Conform Asociatiei Americane a Inimii, persoanele care consuma 4069 mg de potasiu zilnic isi reduc cu aproximativ 50% riscul de boli de inima, spre deosebire de cei care consuma 1793mg de potasiu zilnic.
Castravetii de asemenea sunt buni pentru sanatatea creierului, datorita continutului de fisetina, un flavonoid care are rol in protejarea celulelor nervoase, imbunatatind memoria si scanzand considerabil riscul de a dezvolta Alzheimer, conform unui alt studiu.












