
Rețeta este simplă, iar ingredientele sunt accesibile.
Desigur, ca umplutură pentru caserola de dovlecei cu brânză, nu numai șunca este potrivită, ci și cârnați, bucăți de carne fiartă sau coaptă.
Puteți folosi chiar și mâncarea fierbinte rămasă. Luați orice brânză, principalul lucru este că este gustoasă.
Ingrediente:
Dovlecei – 3 buc.
Cartofi – 2 buc.
Ouă – 3 buc.
Făină de grâu – 90 g
Șuncă – 100 g
Brânză tare – 100 g sau cascaval, mozzarella,
Sare – 1 linguriță.
Piper negru (măcinat) – după gust
Pesmet – 30 g
Ulei de floarea soarelui – 2 linguri.
Mod de preparare:
Dați dovleceii și cartofii curățați de coajă pe o răzătoare mare. Stoarceți excesul de lichid din legume.

Adăugați ouă, sare, piper peste legume și amestecați bine. La final, încorporați făina.

Ungeți o tavă de copt cu ulei și presărați-o cu pesmet. Întindeți treptat o parte din amestecul de cartofi și dovlecei, presărați-l cu pesmet.

Așezați felii de șuncă și brânză peste pesmet, acoperiți cu amestecul de legume, apoi adăugați mai mult pesmet și puțin ulei.
Coaceți timp de 45 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180°C.

Caserola de dovlecei și cartofi este foarte gustoasă și sănătoasă.
Dacă aveți dovlecei mici, vă recomand să luați 4 bucăți în loc de 3.
La fel și în cazul cartofilor. Pentru un număr atât de mare de legume, veți avea nevoie de o tavă de copt mare și adâncă.
Asigurați-vă că încercați să preparați acest fel de mâncare!
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/kabachky-smachnishi-za-m-yaso-zapikanka-z-kabachkiv-iz-syrom-ta-shynkoyu/












