Preparate fara carne

Cartofi copți cu ciuperci: o rețetă simplă și gustoasă pe care oricine o poate face

 

 

Cartofi copți cu ciuperci: o rețetă simplă și gustoasă pe care oricine o poate face

 

Rămâneți în pană de inspirație pentru ce să gătiți la prânz sau la cină?

Încercați acești cartofi copți cu ciuperci și un sos delicios de smântână, acest fel de mâncare este foarte ușor și rapid de preparat.

Haideți să vedem împreună de ce vom avea nevoie și cum să procedăm.

 

Ingrediente:

  • 400g cartofi
  • 200 g ciuperci
  • 5 ouă
  • 1 ceapă
  • 200 g smântână
  • 100 g cascaval, brânză tare 
  • 2 căței de usturoi
  • Sare,
  • piper,
  • busuioc
  • Ulei

Mod de preparare:

1) Curățați cartofii, tăiați-i cubulețe. Puneți-i într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Căliți-i ușor câteva minute, iar între timp, curățați ciupercile și ceapa.

schiță creată automat

2) Tăiați-le în bucăți mai mici și adăugați-le peste cartofi.

schiță creată automat

Condimentați cu sare, piper, busuioc, usturoi feliat și amestecați totul.

Transferați amestecul într-o tavă de copt.

în tigaie

3) Bateți ouăle cu smântâna, condimentați cu sare și piper și turnați uniform peste cartofi.

schiță creată automat

4) Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 20 de minute.

5) În final, presărați cu brânză rasă și coaceți încă 5 minute.

Puteți servi presărat cu pătrunjel tocat.

schiță creată automat

 

Pofta buna!

 

Sursă