Aperitive si Gustari

Cârnați adevărați, făcuți în casă din pui și untură de porc. Îi gătesc pentru sarbatori și nu numai! Îi recomand!

 

 

Cârnați adevărați, făcuți în casă din pui și untură de porc. Îi gătesc pentru sarbatori și nu numai! Îi recomand!

 

Această rețetă de cârnați de casă la cuptor, în opinia mea, este cea mai simplă!

Totul este cât se poate de simplu, rapid, fără bătăi de cap inutile și probleme complicate! Iau pui, resturi de untură subțire și gătesc cârnați de casă delicioși!

Produsele simple sunt o gustare pentru orice ocazie! Astfel de cârnați vor completa perfect micul dejun, sandvișurile și pot fi chiar serviți în siguranță oaspeților la masa festivă!

 

Ingrediente:

File de pulpă de pui dezosată – 1 kg.
Untură crudă – 150 g.
Usturoi – 3 căței
. Sare – 1 linguriță.
Piper negru măcinat .
Semințe de muștar uscate – 1,5 linguri.
Ierburi italiene (sau orice alte condimente preferate)
. Apă – 100 ml.
Membrană naturală de porc (am folosit aproximativ 80-100 cm.)

Mod de preparare:

1. Separați fileul de pulpă de pui de oase, tăiați-l în cuburi mici și puneți-l într-un recipient.

2. Tăiați în prealabil untura în bucăți mici, puneți-o într-un blender sau o mașină de tocat carne, adăugați usturoiul și măcinați-l până devine fin și adăugați-l la pui.

Untura o luăm crudă, la mine e resturi de la piept, o țin mereu la frigider în caz că fac cârnați sau chiftele.

3. Adăugați muștar uscat, sare, piper negru măcinat și un amestec de ierburi italiene (poate fi înlocuit cu orice alte condimente după gust).

Se toarnă apă și se amestecă bine.

4. Luați cochilia naturală și umpleți-o strâns în orice mod convenabil (mașină de tocat carne, seringă sau pur și simplu cu mâinile).
Eu folosesc o duză mică pentru o mașină de tocat carne, o umpleți doar cu o lingură și o tasați cu un băț.

Dacă nu există duză, nu contează, puteți face și fără ea.

Cochilia poate fi cumpărată de la aproape orice piață sau supermarket de lanț mare.

5. Legați capetele pe ambele părți, așezați pe o tavă de copt, turnați apă și înțepați cochilia în mai multe locuri cu o scobitoare, la fiecare 1,5-2 cm.

 

6. Trimiteți la cuptor timp de 1 oră la o temperatură de 180 de grade, apoi întoarceți cârnatul, înțepați-l din nou cu o scobitoare și coaceți încă 25 de minute la aceleași 180 de grade.

După cuptor, cârnatul finit trebuie răcit complet.

Arată incredibil de apetisant, își păstrează perfect forma, chiar și când este cald. Și, bineînțeles, este incredibil de gustos!

Prăjiți-l dimineața cu ouă amestecate, puneți-l pur și simplu pe un sandviș sau pe o felie de pâine cu hrean și muștar – totul este grozav!

Simte-te liber să încerci această rețetă, este foarte simplă, iar produsul finit este incomparabil!

 

Poftă bună!

 

 Sursă