
Ingrediente:
Făină – 180 g.
Unt – 75 g.
Ouă – 1 ou și 1 gălbenuș
Zahăr – 50 g.
Praf de copt – 1 linguriță.
Umplutură de brânză:
Brânză de vaci – 300 gr.
Smântână – 100 gr.
Ouă – 1 ou și 1 albuș (sunt necesare în total 3 ouă pentru rețetă)
Zahăr – 150 g.
Amidon de porumb – 25 gr.
Sare – 1 vârf de cuțit
Caise – 250 gr.
esenta de vanilie, dupa gust
Mod de preparare:
Pentru a face prăjitura, veți avea nevoie de un blender. Turnați făina cernută în bolul blenderului.
De asemenea, turnați zahărul, praful de copt și untul înmuiat în bol.
Măcinați bine toate ingredientele, rezultatul ar trebui să fie firimituri.

Turnați firimiturile într-un bol adânc, adăugați oul și gălbenușul.
Vom avea nevoie de albuș pentru a-l turna mai târziu.

Frământați aluatul cu mâinile până se netezește și formați-l într-un rulou.

Luăm o formă, diametrul formei mele este de 20 cm. Acoperim fundul cu hârtie de copt și întindem aluatul.
Distribuim aluatul în formă, formând margini mici.
Punem forma cu aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Umplutură de brânză de vaci și smântână.
Într-un bol, puneți brânza de vaci cu orice conținut de grăsime, smântâna, oul, albușul de ou, zahărul și vanilia.
Măcinați cu un blender de imersie până la omogenizare, astfel încât să nu existe boabe.

Scoateți forma din frigider și turnați umplutura în ea.
Spălați bine caisele, îndepărtați sâmburii și împărțiți-le în jumătăți. Așezați jumătățile de caisă, cu partea tăiată în jos, peste umplutură.
Porniți cuptorul și, când se încălzește până la 180 de grade, trimiteți tarta la cuptor pentru 45-50 de minute.

Scoateți din cuptor și lăsați-o să se răcească complet. Apoi tăiați-o în porții și serviți.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/pisochnyy-pyrih-z-abrykosamy-iz-syrnoyu-zalyvkoyu/












