
Ingrediente:
Chiftele:
- 450 g carne tocată
- 2 ouă
- sare, piper,
- boia de ardei,
- busuioc uscat după gust
- 2-3 linguri de făină
- 1 ceapă roșie
- 1 morcov
- ulei și unt (pentru prăjit)
- mărar după gust
- 1-2 căței de usturoi
Garnitură:
- 3 cartofi
- sare, piper, usturoi uscat după gust
- ceapă verde 1 legătură
- ulei pentru prăjit
În plus:
- 7-10 roșii cherry
- 1 ardei gras (eu am galben)
- 100 g de brânză tare
Mod de preparare:
Chiftele:
Ceapă roșie prăjită cu morcovi în ulei și unt. Puneți carnea tocată într-un bol adânc.
Spargeți ouăle, adăugați sare, piper, boia de ardei, busuioc uscat, amestecați.
Turnați făina cernută în carnea tocată, amestecați. Adăugați ceapa cu morcovii.
Turnați mărar tocat și usturoi ras, amestecați cu mâinile.
Lăsați timp de 15 minute. Apoi formați șnițele cu mâinile.
Prăjiți în ulei până se rumenesc.

Garnitură:
Curăț cartofii de coajă și îi tai în jumătate.
Încing uleiul într-o tigaie, prăjesc cartofii până se rumenesc, adaug sare, piper, usturoi uscat, adaug ceapă verde tocată mărunt, prăjesc încă câteva minute.
Iau o tavă de copt, pun cartofii în primul strat.
Deasupra pun roșii cherry tocate, felii de ardei.
Apoi pun șnițelele prăjite, presăr cu brânză rasă deasupra.

Trimit vasul la cuptor la o temperatură de 180 de grade timp de 25 de minute.
Decorez cu ierburi aromatice, delicios!

Pofta buna!













